vrijdag 2 september 2022

Facebook in de problemen? Hoe vaccinbedrijven de ‘factcheckers’ financieren


FactCheck.org, een ‘factchecker’ die wordt ingezet om ‘desinformatie’ over vaccins te bestrijden, wordt indirect gefinancierd door Johnson & Johnson, de fabrikant van één van de coronavaccins.

FactCheck.org, dat ‘onafhankelijk’ beweert te zijn, wordt gefinancierd door onder andere de Robert Wood Johnson Foundation, een organisatie die voor meer dan 1,8 miljard dollar aan aandelen in Johnson & Johnson bezit, en wordt gerund door Richard Besser, een voormalig directeur van het CDC, het Amerikaanse RIVM.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Samenzwering

Onder andere Michael Rectenwald, die tot 2019 als professor verbonden was aan de New York University, waarschuwt dat de vaccinmakers factcheckers financieren. Hij sprak eerder in gesprek met RT UK van een ‘samenzwering’. Beelden van het interview circuleren op dit moment op social media.

Ondertussen wordt er gewerkt aan een ingrijpende censuurwet. De Europese Commissie, het Europees Parlement en de EU-lidstaten zijn het eens geworden over strengere wetgeving die ‘consumenten beter moet beschermen’. De zogeheten Digital Services Act (DSA) regelt onder andere het verwijderen van ‘illegale berichten en desinformatie’.

Veel meer

“We hebben een deal. De DSA zal ervoor zorgen dat datgene wat offline illegaal is ook online als illegaal wordt gezien en behandeld,” zei Margrethe Verstager, de Europese Commissaris die gaat over mededinging.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering zei: “Deze wetgeving is een doorbraak in hoe we desinformatie aanpakken.” Ze voegde toe dat Big tech-bedrijven nu veel meer moeten doen en moeten samenwerken met ‘onafhankelijke’ factcheckers.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...