dinsdag 20 september 2022

‘Great Reset’-Troonrede (Nederland) oogst fikse kritiek: ‘Complete D66-programma in het kwadraat’

Het kabinet heeft al het vertrouwen in het land verspeeld, zei PVV-leider Geert Wilders tegen de NOS na het uitspreken van de Troonrede door koning Willem-Alexander. “Ze hebben de andere kant op gekeken. Er is zo veel pijn en zo veel leed.”

Op Twitter schrijft Wilders: “De koning kan er niks aan doen, maar deze Troonrede was een samenvatting van het partijprogramma van D66.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dwaalweg

De Troonrede oogst fikse kritiek. FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen spreekt van een ‘Great Reset-Troonrede’. Statenlid Daniël Osseweijer (FVD) vat de Troonrede als volgt samen: “Onze Great Reset-agenda gaat gewoon door. U wordt verder uitverkocht, uitgemolken en verraden.”

“De koning begint de Troonrede met: ‘Alles moet anders tot aan 2030’ en rolt in feite het complete D66-programma uit ‘in het kwadraat’,” constateert BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen. “Nee, waarde koning, dat is een dwaalweg. Geen revolutie. Nederland niet ombouwen naar een dystopische toekomst graag. Dat willen we niet.”

Jammer

“Zo, dat was toch wel de moeilijkste spreekbeurt van zijn leven,” zegt data-analist Cees van den Bos. “Met een obstipatielachje in zijn koets door de menigte uitgejouwd met omgekeerde vlaggen. Stotterend en met een trillend bovenlipje Agenda 2030 voorlezen alsof hij onder schot werd gehouden.”

Kamerlid Wybren van Haga vindt het jammer dat de koning zijn advies om de Troonrede te boycotten niet heeft opgevolgd. “Want man, man, man wat heeft Sigrid Kaag een vreselijke tekst geschreven.”

Prinsjesdag in teken van ‘ongekend’ protest: ‘Dat krijg je als de elite zich verrijkt ten koste van het plebs’

Photo of Robin de Boer Robin de Boer20 september 2022 16:00

Onder luid boegeroep kwam in Den Haag de Glazen Koets voorbij. Mensen stonden met hun rug naar de koets toe, staken hun middelvinger op naar het koningspaar en schreeuwden heel hard. Koningin Maxima stopte bij de demonstranten met zwaaien. Er waren ook mensen met vlaggen waarop teksten stonden als ‘Fuck Rutte’.

Veel mensen hadden een sticker op hun rug met daarop ‘Nederland in nood’. Ook waren er veel omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien. “Dit was een ander uitzicht vanuit de koets dan ze gewend zijn,” merkte verslaggever Mattijs van de Wiel op.

Dat is volgens huisarts Els van Veen terecht. “Dat krijg je als de zelfverklaarde elite zich verrijkt ten koste van het plebs,” stelt ze.

Wat een surrealistische Prinsjesdag

“Omgekeerde vlaggen, demonstranten die ‘landverraders!’ roepen en middelvinger opsteken, met op de achtergrond een door het raam zwaaiende prinses Beatrix en kabbelende commentatoren die hier zoveel mogelijk overheen praten. Wat een surrealistische Prinsjesdag,” reageert Telegraaf-verslaggever Wierd Duk.

Zo zeiden de commentatoren onder meer dat ‘de paarden goed getraind zijn’ op fluitconcerten en dat ‘die mensen niet weten hoe ze de vlag omhoog moeten houden’.

Journalist Annelies Strikkers zegt hierover: “Fascinerend hoe de commentatoren van de NOS zoveel mogelijk om de vele te horen demonstranten heen proberen te praten. Mooi dat het protest zo grootschalig te horen is dit jaar.”

Ongekend dit

Kamerlid Pieter Omtzigt ging te voet naar de schouwburg. “Zelden zo’n groot verschil gevoeld, gezien en beleefd tussen de sfeer binnen en buiten,” laat hij weten. “Dat komt overeen met wat mensen me al weken schrijven, mailen en vertellen: angst over onzeker bestaan.”

“Wat een statement van het volk. Nog nooit zoveel protest en boegeroep en omgekeerde vlaggen tijdens Prinsjesdag! Ongekend dit!” twittert ondernemer Remco de Vaan.

Jurist Sietske Bergsma zegt: “Ik denk zomaar dat dit volgend jaar niet meer te beveiligen is. Dus geniet er nog maar even van!”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...