woensdag 14 september 2022

Pepijn van Houwelingen (Nl.) over ‘bizarre’ stemmingsuitslag: ‘Hiermee is onze democratie volledig uitgehold’


Maandag maakte Forum voor Democratie tijdens het debat over de lening van 200 miljoen euro die Nederland gaat verstrekken aan Oekraïne het punt dat het belang van de Europese Unie niet hetzelfde is als het belang van de Nederlandse bevolking.

Sterker nog: ze zijn vaak aan elkaar tegengesteld. De EU is op dit moment bijvoorbeeld bezig met het vergroten van zijn macht, het is een imperium geworden, stelt Van Houwelingen. “Ze zoeken ruzie met Rusland.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ellende

“Ze hebben het associatieverdrag gesloten met Oekraïne, dat alle wetgeving van de EU moet overnemen. Dat heeft alleen maar tot ellende geleid. Dat zeiden we in 2016 al,” vervolgt Van Houwelingen.

FVD diende hier een motie over in, namelijk dat het belang van de Europese Unie niet altijd en per se hetzelfde is als het belang van de Nederlandse bevolking.

SP, PvdD, SGP, BBB, JA21, PVV, FVD, Van Haga en Omtzigt stemden voor deze motie. De coalitiepartijen stemden tegen en daarmee werd de motie verworpen.

Brussel

“Dus voor deze Tweede Kamer staat het Europees belang gelijk aan het belang van de Nederlandse bevolking. Wat betekent dat? Dat betekent dus dat deze Tweede Kamer niet langer is geïnteresseerd in wat de Nederlandse burger wil. Ze kijken alleen naar wat de EU wil. Dat is voor hen leidend,” reageert Van Houwelingen.

“Daarmee is eigenlijk onze democratie volledig uitgehold, want het werk hier in de Tweede Kamer draait voor een meerderheid van de Kamer niet langer om de Nederlandse bevolking, maar om Brussel,” benadrukt hij.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...