woensdag 28 september 2022

‘Politici achter strenge coronamaatregelen moeten berecht worden’

Politici die verantwoordelijk waren voor strenge coronamaatregelen zoals lockdowns en vaccinatiemandaten moeten berecht worden, zegt Michael Peroutka, die in de Amerikaanse staat Maryland kandidaat is om procureur-generaal te worden.

Geen van die lockdowns, mandaten, verordeningen, afkondigingen, hoe je ze ook wilt noemen, was rechtmatig. Ze waren allemaal in strijd met de wet en dat mag niet zo doorgaan, zei Peroutka in gesprek met de krant The Epoch Times.

Gewoonweg crimineel

Mensen die hebben gehandeld in strijd met de Grondwet moeten voor de rechter worden gebracht, benadrukte hij. “Ik zou iedereen die zich daar schuldig aan heeft gemaakt onderzoeken en aanklagen.”

Het doorvoeren van de beperkingen kan volgens hem worden gezien als een vorm van machtsmisbruik. Sterker nog: het is ‘gewoonweg crimineel’.

Wetteloosheid

Peroutka, een Republikein, zal het moeilijk krijgen. De afgelopen decennia werd de procureur-generaal in Maryland steevast geleverd door de Democraten. Hij wil naar eigen zeggen vooral een einde maken aan de wetteloosheid binnen de overheid.

Neuroloog Jan Bonte is het volmondig met hem eens. “Ik denk dat de verantwoordelijke politici en de leden van het OMT zich voor de rechter zouden moeten verantwoorden voor wat het grootste fiasco in de publieke gezondheidszorg ooit is,” stelt Bonte.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...