donderdag 24 november 2022

De uitholling van de middenklasse ...

 Business AM 


Frankrijk, het land met hoogste belastingen wereldwijd, bevestigt de uitholling van de middenklasse

Artikel van Dominique Dewitte • 24/11/22

De Franse supermarktketen Carrefour lanceert in Parijs de cash and carry-formule Atacadao. Die formule is zeer succesvol in Brazilië, waar ze in 1975 werd geïntroduceerd. Volgens de Franse zakenkrant Les Echos bevestigt de lancering “de degradatie van de Franse samenleving”.

Frankrijk is het land met het hoogste belastingniveau wereldwijd. Ondanks dat luidden COVID en de energiecrisis luidden het einde van de Franse middenklasse in. De bevolking is er nu in twee verdeeld: – de welgestelden en de minderbedeelden – naar het model van de ontwikkelingslanden.

De essentie

·       De introductie van de cash and carryformule Atacadao in Frankrijk is de omgekeerde wereld. In Brazilië koopt de middenklasse bij Carrefour, terwijl de armen naar Atacadao gaan.

·       Dat een keten als Carrefour zich nu genoodzaakt ziet een goedkope supermarktformule in de markt te zetten, bewijst wat de krant “de degradatie van Frankrijk” uit de rijkelandenclub noemt.

·       Atacadao is goed voor 70 procent van de omzet van Carrefour in Brazilië, een land waarvan het bbp per hoofd van de bevolking net 7.500 dollar per jaar volgens de Wereldbank zes keer lager ligt dan dat van Frankrijk met 43.000 dollar.

Een brute realiteit

      De belastinginkomsten per land als percentage van het bruto binnenlands product (2020). Bron: Wikipedia/ Our World in Data© Aangeboden door Business AM

·       Ondanks dat geen enkel land ter wereld zijn burgers meer belast dan Frankrijk, wordt de middenklasse er gedecimeerd. Ook België is op dat vlak het pad volledig kwijtgeraakt.

·       Bijna de helft van de dagelijkse boodschappen wordt bij onze zuiderburen in hypermarkten gedaan. Maar dit aandeel neemt steeds verder af.

·       Het voortbestaan van de zeer grote winkels hangt nu af van een verandering van het businessmodel: Carrefour gaat zijn assortiment levensmiddelen (na een aanvankelijke vermindering van 20 procent van 2018 tot nu) nog eens met 20 procent inkrimpen. Ook het non-food aanbod wordt met 40 procent gereduceerd.

Daarmee erkent Carrefour de degradatie van de Franse samenleving, het einde van de middenklasse, de verdeling van de bevolking in twee kampen – de welgestelden en de minderbedeelden – naar het model van de ontwikkelingslanden.

Les Echos

·       Carrefour ziet in de introductie van Atacadao “de beste anticrisisoplossing”. Volgens Les Echos “is dit nog maar één facet van de “goedkope” wereld die ons omringt, van het universum van soberheid en ontgroening waar velen om vragen. Het markeert dus een vorm van verpaupering.”

·       In dezelfde krant voorspelt Philip Goetzmann, een expert uit de distributiesector, dat “de kloof tussen deze twee werelden – welgestelden en minder bedeelden – enkel groter zal worden eens de kraan van de overheidssteun wordt dichtgedraaid”.

Amper vermeld maar ontnuchterend

·       Leven met 548 euro/maand: In het jaarverslag van de vzw Secours Catholique over “De toestand van de armoede in Frankrijk in 2022“,  staat te lezen dat de organisatie bijna 1 miljoen mensen heeft opgevangen (+20 procent t.o.v. 2020). Hun levensstandaard? 548 euro per maand, dus meer dan 200 euro onder de extreme armoedegrens in Frankrijk.

(as)

Bron: Frankrijk, het land met hoogste belastingen wereldwijd, bevestigt de uitholling van de middenklasse (msn.com)

NVDR.: Elk land geleid door de Young Global Leaders, zoals President Macron er eentje is, voeren gedwee the great reset uit van hun globalistische goeroe Klaus Schwab en zijn superrijke vrienden van de eigen privé organisatie het Wereld Economisch Forum (WEF) genaamd.  Beter bekend als het Davos clubje. In dit geval de bevolking zo veel mogelijk verarmen, zodat ze binnen afzienbare tijd uit het handje van het WEF eten!  Goed bezig in Frankrijk.  In België doet Young Global Leader Alexander De Croo trouwens net hetzelfde. Worden We nu eens eindelijk Wakker?!

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...