donderdag 24 november 2022

Een kwart van Amerika zou deze winter LANGE BLACKOUTS kunnen ervaren als gevolg van problemen met de energievoorziening

En niet alleen de VS ......

Maandag 21 november 2022 door: Arsenio Toledo



Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

 


(Natural News) Grote delen van Noord-Amerika kan te maken krijgen met lange black-outs en andere energienoodsituaties als deze winter de voorraden aardgas en kolen beginnen aan te scherpen.

Volgens de laatste seizoensbeoordeling van de North American Electric Reliability Council (NERC), een groot deel van het Noord-Amerikaanse [bulk-power system] loopt “risico op onvoldoende elektriciteitsvoorziening tijdens piekwinteromstandigheden".

De regionale netten met het grootste risico om deze winter tekorten aan aanbod te ervaren, bevinden zich in Texas, New England, de Carolinas en het centrale systeem dat zich uitstrekt van het gebied van de Grote Meren tot Louisiana.

In het rapport van de NERC werd opgemerkt dat tekorten aan aanbod, hogere prognoses voor piekvraag, zwakke punten in de aardgasinfrastructuur en ontoereikende verbeteringen van de afwatering voor generatoren bijdragen tot het verhoogde risico op stroomuitval.

Het risico zou verder worden verergerd door zwaar weer, waardoor deze reeds verzwakte netten onder druk komen te staan, waardoor de vraag naar elektriciteit tijdens de vlucht stijgt energievoorziening afkomstig van aardgas, kolen en back-upbrandstoffen zoals olie blijven laag. (Gerelateerd: Midden in een wereldwijde energiecrisis belooft Joe Biden COAL PLANTS in heel Amerika TE SLUITEN).

"De trend is dat we meer risicogebieden zien, we zien meer pensioneringen van kritische opwekking, brandstofuitdagingen en we doen alles wat we kunnen", zegt NERC Director of Reliability Assessment John Moura. "Deze uitdagingen komen niet uit het niets voor."

Elektriciteitsrekeningen gaan in de winter omhoog

NERC's waarschuwing voor de komende winter merkt op dat ongeveer een kwart van de Amerikaanse huishoudens ook deze winter hun toch al hoge energie reke- ningen nog hoger zal zien stijgen naarmate de vraag naar stroom omhoog schiet.

'Zoals de vraag naar elektriciteit risico's die het beschikbare aanbod overtreffen tijdens piekwinteromstandigheden, worden consumenten geconfronteerd met een onvoorstelbare, maar reële dreiging van doorlopende black-outs ”, aldus Jim Matheson, president van de National Rural Electric Cooperative Association. 'Zo hoeft het niet te zijn. Maar zonder een verschuiving in het staats- en federale energiebeleid, is dit een realiteit waar we de komende jaren mee te maken zullen krijgen."

Het gemiddelde huishouden zal naar verwachting ten minste 47 procent meer betalen voor elektriciteit in vergelijking met afgelopen winter, terwijl ten minste 20 miljoen Amerikaanse huishoudens lopen al achter op hun energierekeningen.

De krapste voedingen zullen naar verwachting in de centrale Verenigde Staten liggen. Het raster in deze regio wordt beheerd door de Midcontinent Independent System Operator. De risico's in deze regio komen voort uit het grote aantal stroomopwekkers dat afgelopen winter is uitgeschakeld en de Gulf Coast-centrales die niet voldoende afvalverwijderingsupgrades hebben ontvangen voor potentiële koude temperatuur opstootjes.

Het op één na meeest risico op black-outs is de regio New England, beheerd door ISO New England Inc, bestaande uit zes staten - Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. De risico's in deze regio komen van onvoldoende infrastructuur voor aardgaspijpleidingen die de reeds korte gasvoorziening belast.

"Er is een zeer reële mogelijkheid dat New England deze winter met ernstige gevolgen te maken krijgt", zegt James Daly, commissaris van de Federal Energy Regulatory Commission.

Learn more about the possibility of blackouts both in the U.S. and around the world at PowerGrid.news.

Watch this clip from InfoWars bespreken hoe Californië reageert op de mogelijkheid van black-outs door locksdowns terug te brengen.

  





This video (https://www.brighteon.com/5bf764f1-2162-4e47-bc4c-8474ea1ce709)  is from the InfoWars channel on Brighteon.com.

More related stories:

Head of France’s main electricity grid operator warns energy shortages will force nation to ration electricity this winter.

Germany prepares for “emergency cash deliveries” ahead of anticipated dark winter energy blackout.

U.S. following in Europe’s footsteps: “Bout of cold weather” this winter could result in BLACKOUTS due to energy shortages, expert warns.

GOT HEAT? Polish households burn TRASH for heat as Western sanctions against Russia deprive Europe of energy.

Swedish government tells citizens to build “indoor blanket huts” this winter to avoid freezing to death.

Sources include:

Bloomberg.com

TheEpochTimes.com

OilPrice.com

Brighteon.com

Source: https://www.naturalnews.com/2022-11-21-quarter-america-long-blackouts-winter-energy-supply.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...