dinsdag 22 november 2022

Europese Commissie heeft (eindelijk nvdr.) gedetailleerd voorstel voor gasprijsplafond klaar

    Europees commissaris voor Energie Kadri Simson. © REUTERS

Na een voorstel met de algemene principes en verschillende non-papers, heeft de Europese Commissie dinsdag haar langverwachte ‘marktcorrectiemechanisme’ in detail voorgesteld. Dat moet excessieve prijzen op de groothandelsmarkt voor gas aftoppen. Het prijsplafond zal automatisch in werking treden als de gasprijs gedurende twee weken hoger is dan 275 euro/MWh én te veel afwijkt van de prijzen op de internationale markten.

HR, KV 22-11-22, 16:15 Laatste update: 20:35 Bron: BELGA

 

MAAR … IS DIT WEL ZO?    ENKELE COMMENTAREN:

 

Henk Hugaerts

43 minuten geleden

Prachtig een jaar te laat.

Peter Vijverman

49 minuten geleden

Laat ons dit nu eens op eenvoudige wijze vergelijken met een brood. Een brood van pakweg 3 Euro kost, door speculatie, de volgende maanden 25 tot 30 Euro om daarna rond de 15 Euro te stabiliseren. De EU zou dus een maximum plafond van 20 Euro instellen voor de broodprijs. Met wie komen deze afgedankte politiekers eigenlijk lachen?

Yolande MARIS

1 uur geleden

Naai jullie zakken maar dicht West Europeanen want de EU is weer op rooftocht.

Johan Blondeel

3 uur geleden

Inderdaad Europa zorgt dat we ons spaarboekje moeten op gebruiken, om nadien ons rusthuis niet meer te kunnen betalen ze willen dat we later op de straat leven zoals in Africa - Azië. Het Europees parlement zij houden de werkmensen onder de knoet.

John Stahl

3 uur geleden

Europa koopt, in alle stilte, nog steeds 15% van zijn LNG-voorraad rechtstreeks bij Rusland. Ook een deel van het LNG dat het nu uit Azië importeert is oorspronkelijk Russisch. Maar LNG is veel duurder dan het vroegere pijplijngas. Nu ja, als ze hun prijscap hoog genoeg maken dan kunnen ze zeggen dat ze deden wat ze konden en dat het de schuld is van de markt-economie. Terwijl al de miserie de schuld is van Europa zelf.

Herman Hendrickx

3 uur geleden

Rusland leverde wel 55x het volume aan gas als het alternatief dat men ons voor de ogen draait. Steenkolen, hout en bruinkool zullen volop het gat vullen. Erger... Energie vretende industrie verdwijnt uit Europa. Zie Solvay.

frans Venloo

4 uur geleden

De beste grap die ik tot nu toe hoorde .Wie het geloofd is er aan voor de moeite . De EU is de oorzaak van de prijsstijgingen dat is ene feit .

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...