dinsdag 13 december 2022

Belgische ID met vingerafdruk




Maar wat als ik weiger?

 Wie een nieuwe identiteitskaart krijgt, zal zijn vingerafdrukken moeten achterlaten. Verplicht. Wie dit weigert, krijgt geen identiteitskaart.


Sinds april 2019 zijn de eerste identiteitskaarten met vingerafdrukken in omloop gebracht. Die zijn uitgerust zijn met een elektronische chip, die een digitaal beeld bevat met de afdrukken van twee vingers.

De gegevens zullen niet in een centrale databank belanden.  Behalve als hackers ze in handen krijgen zoals recentelijk in de stad Antwerpen en Diest ....

Alle inwoners van de Europese lidstaten krijgen, als het van ("Big Brother") de Europese Commissie afhangt, een identiteitskaart met een digitale vingerafdruk en andere biometrische gegevens.

Bronnen:

Niet iedereen is akkoord  (# Ik weiger)

De Federale Overheid wil uw vingerafdruk op uw identiteitskaart.

Een overheid die zijn burgers wantrouwt, is dat wel een overheid die wij willen?


Daarom is het nu tijd om te zeggen: #ikweiger

Download hier deze poster, en print hem uit. Gebruik hem op sociale media. U mag 'm ook vrij gebruiken in uw publicaties aangaande dit onderwerp (zonder daarbij veranderingen aan te brengen). 

Je kan hem hier downloaden: link



 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...