vrijdag 23 december 2022

‘Sinister’: Amerika gaat terugdringen bevolkingsgroei vastleggen in de wet


Een wetsvoorstel voor bijna 1700 miljard dollar aan overheidsuitgaven, waarvan ruim de helft voor defensie, heeft brede steun gekregen in de Amerikaanse Senaat. Het wetsvoorstel, dat 4155 pagina’s telt, wordt vrijdag getekend door president Biden. Vorige week stemde het Huis van Afgevaardigden al in met de begrotingswet.

In de begroting is bijna 45 miljard dollar gereserveerd voor hulp aan Oekraïne en NAVO-bondgenoten. De Amerikaanse defensie-uitgaven stijgen van 740 miljard dollar naar 858 miljard dollar.

Diep verontrustend

Congreslid Dan Bishop stuitte in de wet op een nogal sinistere passage. De overheid heeft 575 miljoen vrijgemaakt voor ‘gezinsplanning’ in gebieden waar de bevolkingsgroei ‘de biodiversiteit bedreigt’.

Bishop schrijft op Twitter dat malthusianisme een verontrustende, anti-humane ideologie is waar geen plaats voor is in welk federaal programma dan ook.

Beleidsanalist David Ditch noemde de passage ‘diep verontrustend’.

Overbevolking voorkomen

Het is onduidelijk waarom deze gebieden specifiek worden genoemd en welke ‘diensten’ er worden aangeboden. Malthusianisme is de theorie over het voorkomen van overbevolking en het recht dat regeringen zouden hebben om dat te bevorderen.

Er is hier niets te zien, doorlopen. Gaat Den Haag zich straks ook bezighouden met ‘gezinsplanning’ in Natura 2000-gebieden?

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...