zaterdag 21 januari 2023

Poetin belooft de omvang van het Russische leger te vergroten tot 1,5 miljoen in aantal ter voorbereiding op een escalerende oorlog met de NAVO

 Donderdag 19 januari 2023 door: JD Heyes

Tags : Finlandmilitaire districtenmilitaire verliezenmilitair personeelmilitaire technologiepersoonlijk verliezenpersoneelRepubliek KareliëRuslandRussisch legerRussische Federatieworstelende militairenOekraïneOorlog in OekraïneOekraïense bodemwapentechnologieWWIII

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

5.150WEERGAVEN

 

(Natural News) Voordat de Russische president Vladimir Poetin bijna een jaar geleden zijn troepen naar Oekraïne beval, verzamelde hij volgens rapporten ongeveer 140.000 troepen en voldoende uitrusting en voorraden om hen ongeveer zes maanden in het veld te onderhouden.

Eind mei echter, en nadat de NAVO - voornamelijk de Verenigde Staten - moderne wapens naar het gewapende maar koppige Oekraïense leger begon te sturen, realiseerde Poetin zich dat zijn troepen een slog zouden krijgen. Er was relatief weinig terrein ingenomen, relatief gezien waren er weinig van de oorspronkelijke doelstellingen van de operatie bereikt en was zijn leger ver verwijderd van de hoofdstad van Kiev. Bovendien bloedde het leger dat hij Oekraïne stuurde ernstig en verloor veel meer personeel dan iemand met zijn opperbevel had geschat.

Tegen het einde van de herfst beval Poetin nog eens 300.000 personeelsleden te mobiliseren, van wie de meesten op weg waren naar de gevechten in Oekraïne. Maar na het verliezen van meer dan 115.000 doden en misschien het dubbele van die gewonden, gaat de Russische president volgens berichten all-in met een algemene mobilisatie die de omvang van het Russische leger zal doen toenemen tot ongeveer 1,5 miljoen. "De doelsterkte werd in december voorgesteld door het Ministerie van Defensie Russia Today  meldde deze week.

Ondertussen hebben Russische functionarissen de VS en de NAVO ervan beschuldigd een proxy-oorlog tegen Moskou te hebben gevoerd door wapens en munitie met tientallen miljarden dollars naar Oekraïne te leiden.

"De proxy-oorlog omvat elementen van indirecte deelname aan militaire actie, elementen van economische oorlog, financiële oorlog, wetvoering", zei een woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov.

De Russische nieuwsuitzending ging verder :

Minister van Defensie Sergey Shoigu stelde voor om het aantal Russische troepen in actieve militaire dienst te verhogen tot 1,5 miljoen tijdens een ministeriële bijeenkomst op 21 december, die werd bijgewoond door president Vladimir Poetin. Hij zei dat carrièresoldaten en officieren die onder een contract dienen ongeveer 695.000 van het aantal zouden moeten omvatten, terwijl de rest via dienstplicht zou worden ingeschreven.

Tijdens een bijeenkomst van het Ministerie van Defensie op dinsdag zei Shoigu dat de toename en bepaalde andere militaire veranderingen gepland zijn tussen 2023 en 2026. De maatregelen zijn nodig "om de militaire veiligheid van de natie te waarborgen, de [voorheen Oekraïense] nieuwe [federale] onderwerpen en kritische objecten van de Russische Federatie te verdedigen", aldus de minister.

Volgens The Hill,, Shoigu zei ook dat twee nieuwe militaire districten zouden worden hervormd in Moskou en St. Petersburg nadat ze in 2010 waren ontbonden. En hij zei dat er een volledig legerkorps zou worden gevormd in de Republiek Karelië langs de Russische grens met Finland, zoals The Wall Street Journal opmerkte.

"Alleen door de belangrijkste structurele componenten van de strijdkrachten te versterken, is het mogelijk de militaire veiligheid van de staat te garanderen en nieuwe entiteiten en kritieke faciliteiten van de Russische Federatie te beschermen", aldus Shoigu.

Opgemerkt moet worden dat noch Oekraïne, noch de NAVO ontwerpen heeft op één voet van Russische bodem; het ‘oorlogsplan strekt zich eerder uit tot het uitwerpen van Russische troepen van Oekraïense bodem, en dat is alles.

Dat gezegd hebbende, hebben Amerikaanse topcommandanten gewaarschuwd dat, hoewel Russische troepen in Oekraïne vastgebonden kunnen worden, sommige van de beste nucleair bewapende onderzeeërs van Moskou de VS en de NAVO op afstand blijven houden volgens  Business Insider..

"Een jaar van hernieuwde gevechten in Oekraïne heeft de Russische lucht-, grond- en zeestrijdkrachten uitgeput en in verlegenheid gebracht, maar een onderdeel van het anders worstelende leger van Rusland - de onderzeeërs - maakt zich nog steeds zorgen over Amerikaanse commandanten", aldus het rapport. "Submarines zijn een relatief lichtpuntje in de recente inspanningen van Rusland voor modernisering van de zee, met name de Severodvinsk-klasse-subs die volgens Amerikaanse functionarissen moeilijk te detecteren zijn en in staat zijn om belangrijke doelen in Europa en de VS te bereiken."

Rear Adm. Michael Studeman, commander of the Office of Naval Intelligence, said at an Intelligence and National Security Alliance event last week that the Russians “have more advanced capabilities with their Severodvinsk SSGN. There are three of those out there now and they’ll be building more.”

Bronnen zijn onder meer:

BusinessInsider.com

TheHill.com

RT.com

Bron: https://www.naturalnews.com/2023-01-19-putin-vows-boost-size-of-russian-army-1-5-million.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...