zondag 1 januari 2023

Professor: niet Rusland, maar DIT is de grootste bedreiging voor vrede in Oekraïne


President Poetin eiste een jaar geleden dat de uitbreiding van de NAVO zou worden gestaakt. Hij wilde niet dat troepen van NAVO-landen in Georgië en Oekraïne gestationeerd zouden worden. Poetin wilde bovendien dat de crisis in de Donbass in het oosten van Oekraïne zou worden opgelost, zei professor Jeffrey Sachs in de podcast The Left Lens with Danny Haiphong.

Je kunt nog verder teruggaan. Bijvoorbeeld naar 2014, toen een pro-Russische president werd afgezet tijdens een door de Verenigde Staten georkestreerde staatsgreep.

Je kunt ook teruggaan naar 2008, toen president George W. Bush tijdens de NAVO-top in Boekarest aandrong op uitbreiding van de NAVO naar Oekraïne en Georgië.

 

                        Video Link: https://youtu.be/qheHrJPeLu8

(Video verwijderd? Klik hier...)

Retoriek onjuist

Je kunt zelfs teruggaan naar 1990, toen de VS en Duitsland president Michail Gorbatsjov beloofden dat de NAVO geen centimeter zou opschuiven richting het oosten.

De retoriek in de westerse mainstream media, dat er geen aanleiding is voor deze oorlog, is gewoonweg onjuist, stelde Sachs.

Hij wees erop dat de VS beschikken over 800 legerbases in 80 landen. “Amerikaanse beleidsmakers willen graag overal zijn. Ze willen zich overal mee bemoeien. Ze willen er zeker van zijn dat elke overheid de belangen van de VS behartigt en als dat niet het geval is, schakelen ze die overheden vaak uit.”

Niets van aangetrokken

Dit speelt dus al heel lang, sprak professor Sachs.

Hij was economisch adviseur van president Jeltsin en wilde financiële hulp regelen, maar kwam er al snel achter dat het Witte Huis daar weinig voor voelde. Als er machtige landen zijn die niet bij de NAVO horen, worden ze afgeschilderd als vijanden, zei Sachs.

Al 30 jaar lang zegt Rusland dat de NAVO niet verder naar het oosten moet uitbreiden. Jullie noemen jezelf een defensieve alliantie, maar zo zien wij het niet, want wij zien hoe vaak jullie regeringen omverwerpen. Blijf alsjeblieft ver uit de buurt van onze grens. We hebben ons daar niets van aangetrokken, aldus professor Sachs, die benadrukte dat de oorlog niet het gevolg is van Russische agressie.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...