zondag 29 januari 2023

Russisch Ministerie van Buitenlandse zaken verwerpt voorstellen van Blinken en Nuland, veroordeelt Scholz voor het herleven van Hitlers plan om Rusland te vernietigen

januari 29, 2023  2290   8

 

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voorstellen die deze week in Washington zijn gedaan door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn onderminister Victoria Nuland van de hand gewezen. Woordvoerder Maria Zakharova van het ministerie heeft bevestigd dat het militaire plan van Rusland voor Oekraïne niet zal worden onderbroken of vertraagd, bericht John Helmer.

 

“Het is niet nodig om te praten over wat er zal gebeuren als iemand iets doet [in Oekraïne],” zei Zakharova. “Er is een situatie op de grond die we aan het oplossen zijn. Alles. Dit is geen kwestie van giswerk, maar van onze beoordeling van wat er gebeurt. Dit is gebaseerd op de situatie ter plaatse en directe politieke verklaringen van westerse politici. Aangezien Oekraïne alle onderhandelingen heeft afgebroken, zal deze kwestie ter plekke worden opgelost. Onder druk of op eigen initiatief heeft Kiev alle onderhandelingen met Rusland op regeringsniveau verboden. Dat is het dus. De rest is voor de militaire deskundigen.”

Rusland heeft ook de Duitse kanselier Olaf Scholz weggezet als de opvolger van de nazi Wehrmacht en de marionet van de Amerikaanse regering. Scholz is volgens Zakharova een van de Duitsers die “de geest missen om de juiste keuze te maken, om niet de fouten van hun voorouders te herhalen, waarvoor onder andere het Duitse volk een enorme prijs heeft betaald… We weten nog goed wat Duitse tanks zijn. Dit zijn machines die een symbool zijn geworden, niet alleen van dood en dodelijke ideologie, maar van haat tegen de mensheid – een wereldwijde, existentiële bedreiging voor de hele planeet… Wat verwachten ze in Duitsland? Dat gepantserde voertuigen in camouflagehoes met ijzeren kruizen – symbolen van de Duitse strijdkrachten toen en nu – door onze steden en dorpen zullen rijden? Wij weten nog hoe het toen is afgelopen. Herinneren ze zich het in Berlijn? De dag van het besluit over de levering van Leopards aan Oekraïne… is ook historisch omdat het het totale verlies van de Duitse soevereiniteit is. Olaf Scholz heeft voor altijd de afwijzing van een onafhankelijk Duits buitenlands beleid ondertekend. Hij heeft alles opgegeven wat zijn voorgangers decennia na de Tweede Wereldoorlog hadden opgebouwd.”

Het volledige verslag van de briefing van het ministerie van Buitenlandse Zaken, inclusief de vragen van verslaggevers en de antwoorden van de ambtenaar, kunt u hier lezen. De officiële vertaling van het ministerie in het Engels heeft vertraging opgelopen en is bij het ter perse gaan nog niet voltooid.

Zonder Blinken of Nuland bij naam te noemen, heeft Zakharova de voorstellen van Blinken van 25 januari, waarover hier werd bericht, en het daaropvolgende sanctieverlichtingsvoorstel van Nuland op 26 januari in een getuigenis voor de Commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Amerikaanse Senaat verworpen; voor die tekst, klik om te lezen.

De volgende opmerkingen van Zakharova zijn gecomprimeerd en uittreksels van antwoorden op verschillende vragen in de briefing. De Engelse vertaling is onofficieel.


“Rusland is van zijn kant altijd open gebleven voor de mogelijkheid om diplomatieke en onderhandelingsinstrumenten te gebruiken. Hierover is herhaaldelijk gesproken. Dit alles is toegepast, en dit alles wordt geblokkeerd door het regime in Kiev onder het dictaat van het Westen. Het “collectieve Westen”, de NAVO, de EU hebben de diplomatie allang verlaten, hebben een andere weg gekozen en zijn begonnen met het creëren van veiligheidsdreigingen, het opstoken, het ophitsen, het opdrijven en simpelweg het Europese continent naar een wereldwijde catastrofe te duwen. Wat er nu gebeurt is geen kwestie van Oekraïne, Rusland of zelfs het Europese continent. Dit is een veel grotere en wereldwijde zaak.”

“U vroeg naar het besluit van de VS om Amerikaanse tanks te leveren. Waarom benadrukt u dit in het bijzonder? Het is duidelijk dat dit standpunt voor alle landen geldt. Maar slechts één land onderscheidt zich. Dat is Duitsland. Dit is een bijzonder verhaal. We weten nog goed wat Duitse tanks zijn. Het zijn machines die niet alleen een symbool zijn geworden van dood en dodelijke ideologie, maar van haat tegen de mensheid – een wereldwijde, existentiële bedreiging voor de hele planeet.

Als je leest over fascisme, nazisme en de tijden van de Tweede Wereldoorlog, denk ik dat het duidelijk is dat het SS-uniform, de Duitse tanks met de symbolen van het Derde Rijk een wereldwijd symbool zijn geworden van de val van de mensheid in de afgrond van haat, gruwel en moord. Uit deze afgrond zijn wij allemaal – zij die toen leefden en zij die later geboren zijn – bevrijd door de strijders van het Rode Leger en de anti-Hitler coalitie. Dit waren jonge mensen die aan het front vochten en allen die in de achterhoede zaten, met hen verbonden. Het waren de Duitse tanks die het anti-symbool werden dat voor altijd in het geheugen van de mensheid gegrift staat. Nu zullen deze tanks, zoals de Duitsers veronderstellen, opnieuw naar ons land oprukken. Tenminste, dat is de opdracht die ze hebben gekregen.

Wat verwachten ze in Duitsland? Dat gepantserde voertuigen in camouflagekleuren met ijzeren kruizen – symbolen van de Duitse strijdkrachten toen en nu – door onze steden en dorpen zullen trekken? Wij herinneren ons hoe het toen is afgelopen. Herinneren ze zich het in Berlijn?… Iedereen heeft zijn naam op verschillende manieren in de geschiedenis geschreven. Duitsland zelf begrijpt heel goed dat Berlijn geen moreel, wettelijk of ethisch recht heeft om pantservoertuigen en tanks te leveren om Russen te doden.”

Zakharova herinnerde de Duitsers verder aan hun geplande moord op meer dan 3 miljoen Russische krijgsgevangenen tussen 1941 en 1945. “Ik wil [Olaf] Scholz eraan herinneren,” zei Zakharova, “ik verwijs niet naar [minister van Buitenlandse Zaken Annalena] Baerbock, dat lijkt me zinloos – en vertel het hem misschien omdat hij het niet weet: toen Duitse gevangenen na onze overwinning op het grondgebied van de Sovjet-Unie waren, werden ze niet gemarteld, ze werden niet op dezelfde manier mishandeld als de Duitsers deden met onze soldaten en burgers in Duitse concentratiekampen. Ze werden gevoed door die Russen die jarenlang niet genoeg hadden gehad, die zelf niets te eten hadden. (Ik spreek mild. In het dagelijks leven zou ik dit anders zeggen)… Ik herinner me nog goed hoe in 2015 de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland [Frank-Walter] Steinmeier als onderdeel van een officiële delegatie in Volgograd aankwam. Hij toonde berouw en boog zijn hoofd voor de graven van zowel Sovjet- als Duitse soldaten die op ons land zijn achtergebleven. En hij zei dat het nooit meer mocht gebeuren. U [Scholz] herhaalt dat nu.”


Links: 7 mei 2015 — Frank-Walter Steinmeier buigt voor een gedenkteken voor de gesneuvelden in Stalingrad. Rechts: Duitse historicus Christian Gerlachs geschiedenis van Duitse plannen om Russen en Joden te vermoorden. “Ik schat het totale aantal doden onder de Sovjet-krijgsgevangenen op ongeveer 3 miljoen (52-53% van 5,7 miljoen in totaal). Het grootste deel daarvan kwam om in Oost-Europa: mogelijk 1,3 miljoen in Oekraïne, 700.000 in Wit-Rusland en 400.000-600.000 in Polen.” Volgens het gepubliceerde onderzoek van Gerlach ging het Duitse plan om Russen te vermoorden vooraf aan het Duitse plan om Joden te vermoorden; dat het plan inhield dat 30 miljoen Russen zouden sterven; en dat de Duitse generale staf van plan was Russen te vermoorden lang voordat zij het plan om Joden te vermoorden uitvoerde. Volgens Gerlach “werd de moord op Sovjet krijgsgevangenen, net als op Joden, uitgevoerd met haat en wreedheid… De mishandeling van Sovjet krijgsgevangenen is vandaag de dag nauwelijks bekend.” Lees deze pagina’s 223-34 van Gerlachs geschiedenis door op het boek te klikken.

 “De dag van het besluit over de levering van Leopards aan Oekraïne,” vervolgde Zakharova, “is ook historisch omdat het heeft geconcretiseerd waar we al lange tijd over praten – het totale verlies van de soevereiniteit van Duitsland. Scholz heeft voor altijd de afwijzing van een onafhankelijk Duits buitenlands beleid ondertekend. Hij heeft alles opgegeven wat zijn voorgangers gedurende tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog hadden opgebouwd. En daarin zijn ze overigens geslaagd.”

Zakharova ging vervolgens in op de eerder deze week onthulde voorstellen van Washington en deed ze af als “kleine verklaringen”.

“Ik weet niet wie al deze gradaties nodig heeft om te verklaren wat een duidelijk feit is. Het lijkt mij dat iedereen allang begrijpt waar we het over hebben – de confrontatie met ons land, de strategie om het te isoleren. Vroeger was dit met geen enkel middel mogelijk, noch economisch, noch politiek, noch financieel. Zelfs met oproepen om lucratieve contracten tussen particuliere bedrijven te beëindigen. Dat lukte niet. Dus werden er sancties opgelegd en lijsten en stoplijsten opgesteld, en werd de hele internationale gemeenschap bedreigd, maar daar kwam niets van terecht. We gingen naar de volgende fase. Hoe kun je het anders noemen? Daarom zal de “ontwikkeling van de betrekkingen” voortkomen uit dit alles, uit de verklaring van de werkelijke situatie “ter plaatse” – en niet uit enkele kleine verklaringen.”

“Vandaag hoorde ik dat Washington zei dat als Rusland iets als dit of dat doet, misschien bepaalde sancties of iets anders zullen worden opgeheven. Wie luistert daar überhaupt naar? Wie heeft er behoefte aan? Wie let hier überhaupt op? Iemand zei iets, enkele sancties. Daar gaat het niet om.

Tegen de achtergrond van het feit dat er zware wapens worden geleverd, is het niet nodig om te praten over wat er zal gebeuren als iemand daar iets doet. Er is een situatie ter plaatse die we aan het oplossen zijn. Alles.”

“Vraag: De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zei dat Berlijn geen bezwaar zou hebben als Polen Leopard-2 tanks aan Oekraïne zou leveren. Denkt u dat de levering van deze tanks de situatie ter plaatse op de een of andere manier zal veranderen?”

“Antwoord: Ik heb alles gezegd wat ik kon zeggen. Dit is geen kwestie van giswerk, maar van onze inschatting van wat er gebeurt. Het is gebaseerd op de situatie ter plaatse en directe politieke verklaringen van westerse politici. Aangezien Oekraïne alle onderhandelingen heeft afgebroken, zal deze kwestie ter plaatse worden opgelost. Onder druk of op eigen initiatief heeft Kiev alle onderhandelingen met Rusland op regeringsniveau verboden. Dat is het dus. De rest is voor de militaire deskundigen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/russisch-ministerie-van-buitenlandse-zaken-verwerpt-voorstellen-van-blinken-en-nuland-veroordeelt-scholz-voor-het-herleven-van-hitlers-plan-om-rusland-te-vernietigen/

 


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...