zaterdag 25 februari 2023

Duizenden gevaccineerde tienermeisjes krijgen tics, dokters verbijsterd

augustus 3, 2022   8989   40   

Duizenden volledig ingeënte tienermeisjes in Australië worden getroffen door een mysterieuze neurologische ziekte – en deskundigen laten doorschemeren dat de aandoening “COVID-gerelateerd” kan zijn. Bij de op het syndroom van Gilles de la Tourette lijkende aandoening krijgen teenagers last van oncontroleerbare “tics” – die onder meer bestaan uit uitbarstingen, stuiptrekkingen, schokken, geluiden, schelden, schoppen en slaan, schrijft Sean Adl-Tabatabai.

De artsen zien ook een epidemie over de hele wereld, waarbij jonge vrouwen die vroeger gezond waren, “plotseling en op mysterieuze wijze” te maken krijgen met gewelddadige lichamelijke en verbale impulsen, kort nadat zij geprikt zijn.

Dailymail.co meldt:

Maar wat de oorzaak is van de snelle toename van het aantal gevallen heeft ouders en medische autoriteiten in verwarring gebracht.

Een mogelijke verklaring is dat angst en stress als gevolg van langdurige perioden van isolement, gekoppeld aan obsessies voor apps als TikTok, de katalysator kunnen zijn geweest.

“Dit pientere, pittige, fel onafhankelijke jonge meisje zit gewoon gevangen in haar eigen lichaam, in haar eigen hoofd. Het is echt moeilijk om aan te zien,” vertelde Melissa aan 60 Minutes over haar dochter Metallyka – voordat de tiener haar moeder een klap geeft.

Metallyka zegt dat “lockdowns en het niet zo veel zien van vriendinnen” haar tics verergerd hebben. Tijdens de pandemie heeft haar oudere zus Charlie ook dezelfde aandoening ontwikkeld.

“Als zij haar tics heeft, loop ik weg, zodat ik er niet door in beroering kom en het voor haar erger wordt,” zegt Charlie.

Hun familie heeft ervoor gekozen de twee aandoeningen positief te bekijken, door te zeggen dat sommige van hun tics zo absurd zijn “dat je niet anders kunt dan lachen” – maar de werkelijkheid is veel triester.

 

Zowel Metallyka als Charlie hebben voortdurende verzorging nodig, en lijden beiden aan extreme vormen van de aandoening.

Er is een sterke toename van soortgelijke gemelde gevallen door de pandemie, grotendeels bij tienermeisjes die de symptomen zo snel als van de ene op de andere dag kunnen zien opkomen.

De artsen tasten nog in het duister over de oorzaak – maar velen geloven dat er een direct verband is met de sociale gevolgen van de lockdowns en de afhankelijkheid van de sociale media.

Michaela begon aan extreme tics te lijden toen ze 14 was, die zo snel opkwamen dat haar ouders haar onmiddellijk naar het ziekenhuis brachten.

“Ik was het eten aan het opdienen, ik hoorde wat geluiden en een schreeuw en zag haar op de grond liggen. Ik dacht dat ze een zware angstaanval had, het volgende moment schiet er een arm uit en daarna een been,” zegt haar moeder.

“Ze zei dat ze dat niet zo bedoeld had. Het was echt eng, echt heel eng.”

Michaela, nu 16, was een van de eersten die aan de schijnbaar nieuwe aandoening leed – en gaf toe dat de dokters “geschokt” en “bang” waren voor haar aandoening.

De tiener deed handstanden, rolde over de grond en deed zelfs de spagaat – waarbij haar school voortdurend haar ouders belde om hen op de hoogte te brengen van nieuwe tics.

Ik stond voortdurend op scherp,” zegt zij.

Nicole, een Britse van 15 jaar, begon kort voor haar 13e verjaardag aan haar tics te lijden – met kleine gezichtsstuipen die veranderden in gewelddadige fysieke en verbale uitbarstingen.

 

Haar moeder zegt dat de meest confronterende van haar tics is dat ze in het openbaar vaak “Ik ben Madeleine McCann, ik ben ontvoerd” zal roepen.

Zoals bij veel andere gevallen, kwamen Nicole’s tics op tijdens Covid, toen zij, toegegeven, “erg eenzaam” was.

“Ik wist niet wat ik met mezelf aan moest. Je kunt geen vrienden of familie zien, het was niet erg prettig om in te verkeren,” vertelt zij aan 60 Minutes.

Professor Russell Dale – een kinderneuroloog in het Westmead Ziekenhuis – zegt dat hij hoort van meisjes “over de hele wereld” die lijden aan soortgelijke toestanden als de jonge vrouwen die bij hem gebracht worden.

Hij zegt dat het eerste geval van de ziekte dat hij zag, bij Michaela was, twee jaar geleden, en dat het “iets anders” was dan alles wat hij eerder had gezien.

“Er waren tamelijk gewelddadige bewegingen, het zichzelf slaan, maar ook de stemgeluiden waren anders. In plaats van eenvoudige geluiden waren er ingewikkelde zinnen – wat heel bizar was, dat heb ik nog nooit gezien,” vertelt hij aan het programma.

Professor Dale sloot uit dat de ziekte van Gilles de la Tourette de oorzaak van de epidemie was, omdat die vier keer zo vaak bij jongens wordt aangetroffen en langzaam vanaf jonge leeftijd opkomt.

Hij zegt dat de belangrijkste factor de spanningen van de pandemie lijken te zijn, gecombineerd met openlijk gebruik van TikTok en andere apps – waardoor het lichaam van de jonge vrouwen gedwongen wordt “het te laten afweten”.

“Meisjes over de hele wereld hebben soortgelijke zinnen gebruikt – dat was het wat ons deed denken dat social media een link waren voor wat er aan de hand was,” zegt hij.

 

De professor wijst op het nabootsen van TikTok video’s waarop tics te zien zijn die over de hele wereld uitgezonden worden – waarbij de 16-jarige Michaela toegeeft dat het zien van de clips haar gedrag getriggerd had en dat ze het zelfs gespiegeld had.

Zij is nu “volledig hersteld”, waarbij professor Dale zegt dat de stoornis “zeker” iets is dat overwonnen kan worden, maar hij geeft toe dat slechts 20 procent van zijn patiënten de aandoening te boven zijn gekomen.

Hij schat dat honderdduizenden meisjes over de hele wereld aan dezelfde ziekte zouden kunnen lijden als gevolg van de “perfect storm” van de wereldwijde pandemie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/duizenden-gevaccineerde-tienermeisjes-krijgen-tics-dokters-verbijsterd/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...