zaterdag 25 februari 2023

WEF beveelt wereldregeringen om “vlees en brandstof sterk te rantsoeneren” om de Great Reset in te luiden

Het tekort aan bepaalde groenten dat momenteel in

sommige Britse supermarkten heerst, is misschien nog 

maar het begin

februari 25, 2023  2328   21 

 


De globalisten van het World Economic Forum hebben regeringen wereldwijd opgedragen te beginnen met het streng rantsoeneren van vlees en brandstof om hun agenda voor de Great Reset versneld uit te voeren, schrijft En-volve.

Volgens een studie van aan de globalisten gelieerde academici is rantsoenering in de stijl van de Tweede Wereldoorlog het antwoord op de zogenaamde klimaatcrisis.


Thenationalpulse.com meldt: De auteurs geloven dat een rantsoeneringsregeling rechtvaardiger zou zijn dan individuele rechten, omdat in tegenstelling tot koolstofbelastingen en koolstofkredietregelingen – die beide zijn voorgesteld als antwoord op de klimaatverandering – rantsoenering de rijken niet in staat zou stellen zich “vrij te kopen”.

Een rantsoeneringsregeling zou ook bredere toepassingen kunnen hebben, aldus de onderzoekers. “Het concept van rantsoenering zou niet alleen kunnen helpen bij het tegengaan van klimaatverandering,” zegt co-auteur dr. Nathan Wood, “maar ook bij een aantal andere sociale en politieke kwesties – zoals de huidige energiecrisis.”

Hij voegt eraan toe:

“De crisis rond de kosten van levensonderhoud heeft aangetoond wat er gebeurt als schaarste de prijzen opdrijft, waarbij de energieprijzen sterk stijgen en kwetsbare groepen hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Momenteel kunnen mensen die in energiearmoede leven niet eens hun deel van de energievoorziening gebruiken, terwijl de rijksten in de samenleving zoveel energie kunnen gebruiken als ze zich kunnen veroorloven.”

Hoewel de studie in dit stadium niet meer is dan een onderzoek, zou dat heel snel kunnen veranderen, vooral nu we 2030 naderen, een belangrijke datum voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN Agenda 2030 en de Klimaatakkoorden van Parijs. Het is nu al duidelijk dat de wereld haar verbintenissen niet zal nakomen.

15-MINUTEN STEDEN

Er worden al nieuwe regelingen ingevoerd om de persoonlijke mobiliteit en consumptie te beperken, en er zullen er zeker nog meer volgen. Recente voorstellen voor zogenaamde “15-minuten steden” hebben wereldwijd veel kritiek uitgelokt, ook in steden als Oxford, waar proefprojecten zullen plaatsvinden.

Vanaf 2024 zal Oxford door de gemeente worden verdeeld in een reeks van zes afzonderlijke “wijken”, waartussen het autoverkeer sterk wordt beperkt en waarvoor boetes kunnen worden opgelegd.

Inwoners van de stad kunnen speciale vergunningen aanvragen om maximaal 100 dagen per jaar naar andere wijken te rijden. Anders moeten zij het openbaar vervoer gebruiken, fietsen of lopen om zich van de ene naar de andere wijk te verplaatsen.

 

Tegelijkertijd neemt de ongerustheid en het catastrofisme over de gevolgen van de klimaatverandering toe, of wordt deze opgevoerd. Op de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos enkele weken geleden was “klimaatmigratie” een van de belangrijkste gespreksonderwerpen.

HERE'S AL GORE TALKING AT THE WEF IN DAVOS YESTERDAY ABOUT THE COMING WAVE OF "ONE BILLION CLIMATE REFUGEES" THAT WILL CAUSE WESTERN NATIONS TO "LOSE OUR CAPACITY FOR SELF-GOVERNANCE". HE SAYS THIS AS IF IT'S A BAD THING AND NOT EXACTLY WHAT GLOBALISTS LIKE HIMSELF WANT. 👇 PIC.TWITTER.COM/OLCGEXDO6S

— RAW EGG NATIONALIST (@BABYGRAVY9) JANUARY 19, 2023

 

Al Gore suggereerde in een hoogdravende toespraak dat het Westen binnenkort zou worden overspoeld door 1,5 miljard migranten die de gevolgen van de klimaatverandering ontvluchten en het voor individuele landen onmogelijk zouden maken om zichzelf normaal te besturen. Sommigen, zoals de door het WEF goedgekeurde auteur Gaia Vince, beweren dat we deze migranten moeten aanmoedigen om nu hierheen te komen, om hun lijden tot een minimum te beperken.

Er is ook onrust over het vooruitzicht van private geoengineering, nadat een Amerikaanse startup, Make Sunsets, aankondigde heliumballonnen met reactief gas te hebben opgelaten in een poging de aarde af te koelen. In april vorig jaar werd in Mexico een aantal proefballonnen opgelaten. Hoewel de Mexicaanse regering nu stappen heeft ondernomen om verdere lanceringen op haar grondgebied te voorkomen, heeft Make Sunsets gezworen door te gaan met zijn crowdfunded project, en de gebruikte technologie is goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar, wat vrijwel garandeert dat andere groepen zullen proberen het na te doen, met onbekende gevolgen voor het milieu.

HOE KLIMAATRANTSOENERING ZOU KUNNEN WERKEN

De inspiratie voor de voorgestelde maatregelen komt van de rantsoenering die plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog, vooral in landen als Groot-Brittannië, waar strenge beperkingen golden voor de consumptie van een breed scala aan grondstoffen en hulpbronnen om de oorlogsinspanning te ondersteunen. In Groot-Brittannië duurde de rantsoenering langer dan de oorlog en kwam er pas acht jaar later, in 1953, een einde aan.

Onderzoekers merken op dat verplichte voedselrantsoenering populairder was dan vrijwillige gedragsveranderingen wanneer middelen schaars werden. Ondanks de tekorten daalde de ondervoeding in Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een van de grootste problemen is volgens het bovengenoemde nieuwe document dat de mensen van vandaag de schaarste waarmee ze geconfronteerd worden niet begrijpen zoals de Britten dat zeventig jaar geleden deden. Een wereld van onmiddellijke bevrediging en consumptiegoederen met één druk op de knop is niet bevorderlijk voor een gevoel van ontbering of urgentie met betrekking tot schaarse middelen.

Dr. Rob Lawlor, co-hoofdauteur, zei: “Er is een grens aan hoeveel geld er nodig is: “Er is een grens aan hoeveel we kunnen uitstoten als we de catastrofale gevolgen van klimaatverandering willen beperken. In die zin is de schaarste zeer reëel.”

Volgens de auteurs van de studie is rantsoenering echter niet de eerste stap. Een informatiecampagne om de voordelen van rantsoenering te promoten, samen met strengere regelgeving, zou nodig zijn om het publiek voor verdere beperkingen te winnen. Een dergelijke campagne lijkt al te zijn begonnen.

De eerste regelgeving zou gericht zijn op de “grootste vervuilers”, zoals internationaal reizen, de fossiele-brandstofindustrie en de landbouw. Dit zou helpen om schaarste te creëren in “producten die de planeet schaden”, en rantsoenering zou dan geleidelijk kunnen worden ingevoerd om op een “eerlijke” manier in de basisbehoeften van mensen te voorzien.

Rantsoenering zou kunnen worden geregeld door het gebruik van koolstofrechten, met “koolstofkaarten” die werken als bankkaarten, maar die het gebruik van alle grondstoffen bijhouden en beperken. Een andere mogelijkheid is dat de overheid bepaalde goederen rantsoeneert, zoals vluchten, benzine en vlees.

Rantsoenering zou volgens hen de overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie en duurzame levensstijlen en infrastructuur kunnen versnellen. Rantsoenering van benzine zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot overheidsinvesteringen in koolstofarme vervoersmethoden, zoals trein- en tramsystemen. Prijscontroles op gerantsoeneerde goederen zouden ook “voorkomen dat de prijzen stijgen naarmate de vraag toeneemt, zodat degenen met het minste geld daarvan profiteren”, zeggen ze, in een bijna totale ontkenning van de hele basis van de markteconomie, en goedkeuring van staatscontrole over hulpbronnen.

 

WELKE KEUZE?

Nogmaals, het lijkt erop dat keuze geen rol speelt bij de vraag of we onze levensstijl aanpassen aan het narratief over klimaatverandering. Dit is al bijzonder duidelijk met betrekking tot de consumptie van dierlijke producten, aangezien plantaardige alternatieven en nieuwe eiwitten er niet in slagen consumenten aan te trekken op basis van hun smaak of de gezondheidsclaims die erover worden gemaakt.

Alternatieve mechanismen om mensen te laten stoppen met het eten van vlees, waaronder verhoogde sociale druk, inflatie en zelfs directe overheidsinterventie – een vleesbelasting? – zijn nu de favoriete methoden van voorstanders van nepvoedsel, in plaats van hun eigen producten wenselijk of lekker of gewoon niet afzichtelijk te maken.

Niemand zal rantsoenering wenselijk maken, maar het kan wel noodzakelijk worden gemaakt. Kijk maar naar wat er met eieren is gebeurd als gevolg van de voortdurende “eierflatie”. In veel winkels moest de aankoop van eieren worden beperkt wegens kunstmatige schaarste, voornamelijk als gevolg van strafmaatregelen ter bestrijding van de vogelgriep, maar ook door een golf van mysterieuze branden en vruchtbaarheidsproblemen waarmee eierproducenten te kampen hebben. Er is geen reden waarom kunstmatige schaarste op grote schaal niet zou kunnen worden gecreëerd. Een dergelijk experiment wordt al uitgeprobeerd bij de Nederlandse boeren, die worden onteigend in een tempo dat Robert Mugabe zou doen blozen.

Hoewel de in de nieuwe studie voorgestelde rantsoeneringsregeling slechts een voorstel is, is het waarschijnlijk een kwestie van wanneer en niet van of. Er zal een vorm van persoonlijke CO2-toeslag worden ingevoerd om ons individuele verbruik te beteugelen: regeringen praten er al minstens twintig jaar over. De echte vraag die we ons dus moeten stellen is: hoe kunnen we terugvechten? We zullen een manier moeten vinden om onze vertegenwoordigers duidelijk te maken dat zij degenen zijn die geen keuze hebben, niet wij. En negeer onze wensen op eigen risico.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/wef-beveelt-wereldregeringen-om-vlees-en-brandstof-sterk-te-rantsoeneren-om-de-great-reset-in-te-luiden/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...