maandag 13 februari 2023

FVD (NL) stelt Kamervragen aan minister Hoekstra: ‘Beschouwt het kabinet dit als een oorlogshandeling?’


De gerenommeerde journalist Seymour Hersh komt met een uiterst gedetailleerde constructie van de aanslag op de Nord Stream-pijpleidingen. Hij concludeert dat de Verenigde Staten het hebben gedaan. FVD stelt vragen.

Kamerlid Pepijn van Houwelingen vraagt minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken of het gezien dit artikel volgens de regering aannemelijk en mogelijk is dat de VS betrokken waren bij de aanslag op de Nord Stream-gasleidingen.

Geen genoegen

Van Houwelingen zegt geen genoegen te nemen met het antwoord ‘we wachten het onderzoek af’. Hij wijst erop dat het onderzoek gecompromitteerd wordt zodra een land dat mogelijk deze aanslag heeft gepleegd onderdeel uitmaakt van het onderzoek.

Het Kamerlid vraagt ook aan de minister of het kabinet bereid is er in internationaal verband op aan te dringen dat de VS, als mogelijke dader van deze brute aanslag op Europese bodem, zich terugtrekken uit het onderzoek dat nu wordt verricht.

Oorlogshandeling

Verder vraagt hij of het kabinet het opblazen van deze voor de Europese energievoorziening zo belangrijke pijpleidingen door een statelijke actor beschouwt als een oorlogshandeling.

Rusland wil dat de waarheid achterhaald wordt over de bomaanslagen eind september op de twee gaspijpleidingen op de bodem van de Oostzee. President Poetin heeft gezegd dat hij ‘alle informatie wil achterhalen’ over de explosies.


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...