zondag 23 april 2023

BBB stemt tegen FVD-motie om boeren te beschermen tegen Haagse stikstofgekte: ‘BBBoerenbedrog’


In Zeeland stemde de BoerBurgerBeweging tegen een motie van FVD om de boeren te beschermen tegen de Haagse stikstofgekte. De BBB gaf aan tegen te stemmen omdat ze geen ‘stikstofontkenners’ zijn.

“Belachelijk! Nergens in de motie wordt het bestaan van stikstof geloochend. FVD komt wel op voor de boeren,” reageert FVD Zeeland.

De partij merkt op dat de door Den Haag gehanteerde stikstofnormen alsmede de ambities van het kabinet een directe bedreiging vormen voor de agrarische sector in Zeeland en dat stikstof geen reëel, maar een politiek gecreëerd probleem is.

Krachtig protesteren

Het is volgens de partij onwenselijk om de agrarische sector, die het toch al zwaar heeft, nog strengere normen op te leggen qua stikstof.

De motie verzoekt Gedeputeerde Staten om steeds krachtig te protesteren indien zij zouden moeten meewerken aan het onteigenen van boeren. FVD Zeeland vindt dat er geen onteigening van boeren moet plaatsvinden op basis van stikstofnormen.

Zouden de kiezers zich al bedrogen voelen?

“BBBoerenbedrog. FVD Zeeland strijdt door tegen de stikstofleugen. BBB heeft glashard tegen deze motie gestemd. Zouden de kiezers zich al bedrogen voelen? Toch maar FVD hè, volgende keer,” schrijft voormalig Statenlid Robert Koevoets (FVD).

“De enige en echte oppositie werd en wordt enkel door FVD gevoerd. De rest is BBBlabla en kun je vergeten,” voegt hij toe. “Dergelijk stemgedrag is niet uit te leggen aan de kiezers en niet te verkopen.”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...