donderdag 25 mei 2023

Pontius Pilatus versie 2.0 wast zijn handen in onschuld: EU zegt: “Wij hebben de mensen nooit gedwongen het COVID-19 vaccin te krijgen”

 juni 23, 2022   7781   25 

 


     © Santeri Viinamäki / Wikimedia (CC BY-SA)

Een hoge ambtenaar van de EU heeft het lef gehad te beweren dat het blok nooit mensen ertoe heeft aangezet zich te laten prikken tegen Covid. Haar bewering stuitte niet verrassend op ongeloof van critici.

Eurocraat Věra Jourová verbaasde dinsdag de toeschouwers toen zij beweerde dat het blok nooit druk heeft uitgeoefend op de burgers om zich te laten prikken om hen toegang te geven tot openbare diensten. Zij zei dat beweringen van het tegendeel waren verspreid door wat zij omschreef als “anti-vaccin activisten”, bericht Eutimes.net.

Breitbart bericht:

Het komt nu het blok zich voorbereidt op de vernieuwing van zijn transnationale systeem van COVID-19 paspoorten, die aantonen of een houder al dan niet gevaccineerd en/of geboosterd is tegen de ziekte, waarvan één Europarlementariër aan Breitbart Europe vertelde dat het een instrument is dat de lidstaten van de EU in staat stelt hun eigen bevolking in lockdown te plaatsen.

Ondanks de geplande vernieuwing van de COVID-passen van de EU, en ondanks de publieke belangstelling van het blok in het verleden voor de invoering van een in de hele Unie geldend stelsel van verplichte vaccinatie, beweerde Věra Jourová – de EU-commissaris voor “Waarden en Transparantie” – tijdens een vergadering van het Speciaal Comité van het blok voor de COVID-19 pandemie, dat de organisatie zelfs nooit overwogen had om de mensen te dwingen zich te laten vaccineren.

“Wij hebben de mensen nooit onder druk gezet om zich te laten vaccineren als voorwaarde voor toegang tot openbare diensten of gezondheidsdiensten,” zei de commissaris tegen de commissie, terwijl zij ook beweerde dat de EU zelfs nimmer  had “overwogen of zelfs maar in een of andere wet of … verplichting vastgelegd om zich te laten vaccineren (sic).”

 

Jourová daarentegen zei dat beweringen van het tegendeel, namelijk dat “als je niet gevaccineerd bent, je niet… in de openbare ruimten mag komen of geen toegang [krijgt] tot de diensten (sic)”, vooral werden rondgebazuind door wat zij omschreef als “anti-vaccin activisten”.

Terwijl Jourová enigszins zeker lijkt van haar bewering, werd die door anderen met ongeloof begroet, waarbij met name volksvertegenwoordiger Cristian Terhes in het Europees Parlement zich afvroeg of de commissaris wel “serieus” was met de verklaring die zij aflegde.

“Mevrouw de commissaris, ik moet u zeggen – en kijkt u mij alstublieft aan – mevrouw de commissaris, meent u het serieus met wat u nu net gezegd hebt?” vroeg de Roemeense politicus.

“…we hebben het over de grondrechten van iedere EU-burger, en we hebben zojuist gehoord dat door dit groen certificaat mensen niet gedwongen werden zich te laten vaccineren,” vervolgde hij. “Menen wij dat nou serieus? Kunnen wij de mensen, burgers van de Europese Unie, in de ogen kijken en hun dat vertellen?”

Terhes zei verder dat hij tijdens perioden van lockdown regelmatig moest “vechten” met de veiligheidsdienst van de EU om zelfs maar toegang te krijgen tot het Europees Parlement zonder een COVID-pas, een bewering die rechtstreeks in strijd lijkt te zijn met de geest van de verklaringen van de commissaris.

In zijn toespraak tot Breitbart Europe betwistte Terhes nogmaals de bewering van de commissaris dat de EU er niet op had aangedrongen dat mensen zich zouden laten vaccineren via de beperking van de openbare diensten, en dat personen die bijwerkingen hebben ondervonden van de COVID-19 prikken door het blok zouden moeten worden gecompenseerd.

 

“De Europese Commissie heeft met het Digitaal Covid-certificaat de nationale regeringen het essentiële instrument verschaft om een digitale tirannie op te bouwen waarin de grondrechten van alle burgers te grabbel worden gegooid,” aldus de Europarlementariër.

“Zonder het Digitaal Covid-certificaat zouden wandaden tegen een vrije samenleving, zoals de lockdown, het onvermogen om te reizen of de werkplek te betreden, niet hebben plaatsgevonden,” vervolgde hij. “De Europese Commissie moet de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen, een volledige verontschuldiging aanbieden aan alle burgers van de EU en, bij wijze van compensatie, de financiële verantwoordelijkheid op zich nemen voor de vele mensen die bijwerkingen hebben gekregen nadat zij onder dwang waren gevaccineerd”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/pontius-pilatus-versie-2-0-wast-zijn-handen-in-onschuld-eu-zegt-wij-hebben-de-mensen-nooit-gedwongen-het-covid-19-vaccin-te-krijgen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...