donderdag 1 juni 2023

Arts: Verenigde Naties bereiden verontrustende machtsgreep voor


Het WHO-pandemieverdrag blijkt slechts één van zeven pijlers waarmee via de Verenigde Naties een Global Government wordt vormgegeven.

De VN presenteerde in maart in een rapport zeven zogenoemde ‘global shocks’ waarvan de coronapandemie er één was.

Via een ‘emergency platform’ wil de VN voorbereid zijn op toekomstige ‘global shocks’. Dit platform moet automatisch in werking treden bij (mogelijke) dreigingen die de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) of Agenda 2030 zouden kunnen ondermijnen.

Leiding

De zeven ‘shocks’ zijn grootschalige klimaatgebeurtenissen, toekomstige pandemieën, gebeurtenissen met een grote impact waarbij een biologische agent betrokken is, verstoringen van de mondiale stroom van goederen, mensen of financiën, ontwrichtende activiteiten in cyberspace of verstoringen van de wereldwijde digitale connectiviteit, een grote gebeurtenis in de ruimte die één of meerdere kritieke systemen op aarde ernstig verstoort en onvoorziene risico’s.

Via het ‘emergency platform’ wil men de leiding kunnen nemen bij een volgende crisis. De coronapandemie heeft volgens de VN namelijk aangetoond dat nationale overheden ‘slecht uitgerust waren om effectief om te gaan met een noodsituatie van deze omvang en complexiteit’.

Probleem

Mogelijk worden bij een nieuwe crisis gereedschappen gebruikt die net als bij corona de grondrechten en fundamentele vrijheden schenden.

Er wordt toegewerkt naar een ‘global government’ die niet alleen een crisis zoals corona zal gaan managen, maar ook allerlei andere soorten uitdagingen te lijf zal gaan.

Dit is een probleem, waarschuwde arts Meryl Nass in het programma CHD Friday Roundtable. “We moeten ons nu niet alleen zorgen maken over de WHO, maar ook over de VN zelf,” zei ze.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...