dinsdag 27 juni 2023

Er komen 122 maatregelen aan: ‘Het is niet te geloven wat er allemaal in staat’


Boeren zijn van plan om donderdag massaal met de trekker naar Den Haag te komen. Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force, heeft een boodschap voor de twijfelaars.

“Ik kan er kort en duidelijk over zijn: als wij deze storm niet gaan keren, dan ben je binnenkort helemaal uitgereden met dat ding,” waarschuwt hij.

“Er komen 122 maatregelen aan. Sieta [van Keimpema] heeft de analyse klaar. Het is niet te geloven wat er allemaal in staat. Belasting per kilo product. Ze mangelen elke toekomst uit je bedrijf, zoals we van tevoren voorspeld hebben,” zegt Van den Oever.

(Video verwijderd? Klik hier...)

We moeten het tij gaan keren

“Afwaarderen van gronden zonder enige compensatie. Het is gigantisch wat ze met ons voorhebben. Dit is de kans die we moeten pakken. Nu moet het gaan gebeuren. Niemand kan thuisblijven deze keer. We moeten het tij gaan keren,” benadrukt de FDF-voorman.

“En zo niet, dan wordt het inpakken. Aan jullie de keuze. Gas erop en geen twijfel. Remmen is angst deze keer.”

Klappen van het landbouwakkoord

Den Haag zegt officieel nog niets te weten van trekkers bij het protest van FDF. “We hebben nog geen kennisgeving gehad. Zodra we die krijgen, gaan we in gesprek over hoe we de actie het beste kunnen faciliteren.”

Maandagavond hebben de FDF-leden overlegd over de demonstratie. Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het klappen van het landbouwakkoord.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...