maandag 3 juli 2023

Frankrijk voor vijfde nacht op rij in crisis terwijl geweld zich verspreidt naar buurlanden


Oud-president Trump had gelijk toen hij vele jaren geleden al zei: “Ik zou niet naar Frankrijk gaan. Want Frankrijk is Frankrijk niet meer.”


Volgens Franse functionarissen wordt de sociale onrust veroorzaakt door ‘social media’. Daar zijn de meesten het niet mee eens. “Dit is wat er gebeurt wanneer je in versneld tempo miljoenen migranten opneemt in een Europees land,” zegt Paul Joseph Watson.


Voor de vijfde nacht op rij staken relschoppers auto’s en gebouwen in brand en plunderden ze winkels. Zondagnacht arresteerde de politie 719 mensen.

Moordaanslag

De media schrijven dat de rellen inmiddels ‘iets rustiger’ zijn. Vrijdagnacht werden er 1300 mensen opgepakt. De overheid heeft meer dan 45.000 politieagenten en tientallen pantservoertuigen ingezet.

President Macron heeft zijn bezoek aan Duitsland afgezegd om het hoofd te bieden aan wat er nu speelt.

Vincent Jeanbrun, burgemeester van de Parijse buitenwijk L’Hay-les-Roses, zei dat relschoppers hem en zijn gezin probeerden te vermoorden.

Burgeroorlog

Op social media is te zien dat het geweld zich heeft verspreid naar buurlanden Zwitserland en Belgiƫ.

In 2021 waarschuwden 25 gepensioneerde Franse generaals Macron in een open brief dat het land afstevende op een ‘burgeroorlog’ vanwege de ongebreidelde instroom van migranten.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...