maandag 3 juli 2023

Kooldioxidegehaltes (CO2) hebben niets te maken met wereldwijde temperaturen, zegt topwetenschapper

Vrijdag 30 september 2022 door: Ethan Huff

Tags : kooldioxideKlimaatklimaatalarmismeklimaatveranderingklimaatwetenschapCO2omgevingopwarming van de aardeGlobal Warming Policy Foundationgroene tirannieoceaancyclioceaangezondheidtemperatuurWilliam Kininmonth

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

17KWEERGAVEN


(Natural news) Meteoroloog William Kininmonth en de Global Warming Policy Foundation (GWPF) schreef een nieuwe paper over de zogenaamde "broeikasgassen", waaruit blijkt dat kooldioxide (CO2) geen invloed heeft op de wereldwijde temperaturen, zoals velen ten onrechte beweren.

In het slechtste geval heeft CO2 een "minimaal effect" op temperatuur en klimaat, dat voortdurend in beweging is vanwege factoren ver buiten de grenzen van alles wat de mensheid kan beheersen.

Kininmonth, voormalig adviseur bij de Climatology Commission van de World Meteorological Organization en voormalig hoofd van het National Climate Centre van de Australische regering, weet waar hij het over heeft als het gaat om het klimaat. En hij is er niet van overtuigd dat we over CO2 zorgen hoeven te maken.

Hij zegt dat oceanen de "vitale traagheids- en thermische vliegwielen" van het klimaatsysteem zijn. En de oceanen, zoals we duidelijk kunnen zien, zijn niet iets dat een persoon of regering kan controleren. (Gerelateerd: Weet je nog toen Pete Buttigieg verklaarde dat kooldioxide een "zonde" is in de ogen van God?)

"Pogingen om koolstofarm te worden in de hoop de mondiale temperaturen te beïnvloeden, zullen tevergeefs zijn", zegt Kininmonth, eraan toevoegend dat de recente opwarmingstrends "waarschijnlijk gewoon het gevolg zijn van fluctuaties in de steeds veranderende oceaancirculatie."

De beweging van de oceaan is grotendeels verantwoordelijk voor de opwarming van de planeet, niet door koeienscheten

Kininmonth zegt dat het "moet worden erkend" dat CO2 geen probleem is als het gaat om opwarmingstrends. Mensen zullen altijd CO2 uitademen en planten zullen het altijd inademen - en geen enkele vorm van klimaatknoeien zal daar ooit verandering in brengen.

Hij deelde verder een grafiek die laat zien dat zelfs als de CO2-concentratie toeneemt van 0 tot 600 delen per miljoen (ppm), de totale sterkte van het broeikaseffect nauwelijks verandert, aangegeven door een bijna perfecte horizontale lijn over alle concentraties.

In essentie, of er nu geen CO2 in de lucht zit of tonnen, het broeikaseffect blijft hoe dan ook hetzelfde. Dit deconstrueert in feite het hele verhaal over de opwarming van de aarde met één eenvoudig gegevenspunt.

Het is niet langer nodig om al het vee te ruimen, alle auto's op benzine en diesel te vernietigen en miljarden mensen uit te roeien. Of het leven nu gewoon doorgaat of gedwongen wordt tot een "groene" overgang, opwarmende (en verkoelende) patronen zullen hoe dan ook doen wat ze gaan doen.

Veel succes met het proberen de klimaatgekken hiervan te overtuigen, maar het is evengoed de waarheid. En dan is het handig dat iemand als Kininmonth, een gerenommeerd klimaatexpert, het samen met de onafhankelijke media zegt.

Kininmonth zegt dat warmte voortdurend wordt uitgewisseld met de tropische atmosfeer en door winden wordt getransporteerd om de opwarming op de Noordpool te versterken. De oceanen doen dit, zegt hij, ondanks dat het wordt toegeschreven aan menselijke activiteit.

Ondertussen zijn de temperaturen op de Zuidpool de afgelopen 50 jaar nauwelijks veranderd, wat de hypothese van Kininmonth verder ondersteunt - wat trouwens veel logischer is dan het verhaal van de koeienscheten die van het linkse politiek kamp komen.

"Modellen slagen er niet in om nauwkeurige energiestromen te reproduceren, en dit is de basis van hoe het klimaatsysteem werkt", voegde Dr. John Christie, een professor in atmosferische en aardwetenschappen aan De universiteit van Alabama, , ter onderstuning van Kininmonts beweringen dat de oceaanenergie de klimaatverandering aanstuurt.

Ondanks dit alles wijzen de heersende klimaatclaims nog steeds op het menselijk gebruik van fossiele brandstoffen als de drijvende factor achter de opwarming van de aarde. Dat komt omdat degenen die deze beweringen naar voren brengen veel te winnen hebben bij een gedwongen wereldwijde omschakeling op "groene" energie.

"Klimaatverandering is een natuurlijk proces dat voornamelijk wordt gecontroleerd door de cycli van de zon", voegde een commentator toe, wijzend op nog een andere bron van opwarming van de aarde die buiten de menselijke controle ligt.

De klimaatwaanzin wordt alleen maar krankzinniger. Op Climate.news blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

TheGWPF.org

Infowars.com

NaturalNews.com

Bron: https://www.naturalnews.com/2022-09-30-carbon-dioxide-nothing-to-do-global-temperatures.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...