vrijdag 14 juli 2023

Het WEF pleit voor het gebruik van “windaangedreven boten” om de scheepvaart koolstofvrij te maken

 juli 30, 2022   4169   27  

 

   Concept tekening van Oceanbird, het door wind aangedreven vrachtschip van Wallenius Marine. © Wallenius Marine (CC BY-SA 4.0)

In een zoveelste poging om de internationale handel te vernietigen, dringt het Wereld Economisch Forum (WEF) er bij bedrijven op aan om terug te gaan naar het gebruik van “windaangedreven boten” (d.w.z. “zeilboten”) om de scheepvaartindustrie koolstofarm te maken, bericht Keean Bexte.

In een artikel getiteld “Van elektrische veerboten tot door wind aangedreven boten: zo kan de scheepvaartindustrie koolstofarmer gemaakt worden,” zegt het WEF dat de scheepvaartsector verantwoordelijk is voor 3% van de wereldwijde uitstoot. Dat is blijkbaar onaanvaardbaar, en de scheepvaartmaatschappijen moeten sneller overschakelen op “duurzamere” alternatieven, zoals wind- en zonne-energie.

“Wind, zon en andere vormen van hernieuwbare energie kunnen op schepen worden ingezet om ze te helpen voortstuwen. De Zweedse scheepsbouwer Wallenius Marine en zijn partners ontwikkelen de “Oceanbird,” een door wind aangedreven vrachtschip dat 7.000 auto’s kan vervoeren,” schrijft het World Economic Forum.

Foto’s van het schip zijn minder indrukwekkend dan de beschrijving, want het schip lijkt slechts een moderne versie te zijn van een 19e eeuws vrachtschip – een nieuwe jas van een oud ontwerp en een poging om een methode nieuw leven in te blazen die commercieel verlaten werd na de komst van door stoom, kolen en diesel aangedreven zeeschepen.


Het WEF schept ook op dat sommige bedrijven ondoeltreffende zonne-energie en windenergie willen gebruiken om “hybride batterijsystemen” te ontwikkelen. Aangezien de vervanging van een Tesla-autobatterij een automobilist meer dan vijf cijfers kan kosten, zullen deze “hybride batterijsystemen” hoogstwaarschijnlijk zeer duur worden wanneer zij onvermijdelijk defect raken.

Misschien interessanter is de volledig elektrische veerboot die ontwikkeld wordt door de Zweedse botenbouwer Candela.

Maar hoewel de veerboot met 20-30 knopen de hoogste snelheid van een elektrische veerboot heeft, wordt deze met gemak overtroffen door veerboten met brandstofaandrijving van een decennium geleden, waarbij de Francisco van Wärtsilä bij snelheidstests 58,1 knopen (107,6 km/u) haalde.

Helaas ziet het er niet naar uit dat het laatste hersenspinsel van het WEF in de toekomst werkelijkheid zal worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/het-wef-pleit-voor-het-gebruik-van-windaangedreven-boten-om-de-scheepvaart-koolstofvrij-te-maken/

 


Het Economisch Wereldforum promoot het ‘Smart Masker’ van de toekomst dat je waarschuwt als je het vergeet te dragen

Het World Economic Forum promoot een ‘slim masker’ dat je ademhaling volgt en je via een app waarschuwt als je het verkeerd draagt of helemaal vergeet te dragen. De globalisten achter de Great Reset promoten nu een ‘slim mondkapje’ dat elke ademhaling van de drager bijhoudt. In een videoclip die vanochtend op het officiële Twitter-account … Meer lezen overHet Economisch Wereldforum promoot het ‘Smart Masker’ van de toekomst dat je waarschuwt als je het vergeet te dragen

https://www.frontnieuws.com/wp-includes/images/w-logo-blue.pngFrontnieuws

https://www.frontnieuws.com/het-economisch-wereldforum-promoot-het-smart-masker-van-de-toekomst-dat-je-waarschuwt-als-je-het-vergeet-te-dragen/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...