vrijdag 14 juli 2023

Survival tips: alternatieve stroombronnen voor uw woning

 07/07/2023 // Zoey Sky // 3,7K Weergaven

Tags: alternative energyCollapseelectricityemergenciesenergy sourcesgeothermal energygreen energygreen livinghomesteadinghydropoweroff gridpowerpower gridpreparednessprepperpreppingprepping tipsSHTFsolar powersurvivalsurvival gearsurvivalistwind power


Als uw voorbereidingsbudget het toelaat, is het ideaal om alternatieve energieoplossingen op te nemen in uw noodplan. Dit zorgt ervoor dat als het elektriciteitsnet uitvalt na een ramp, je nog steeds toegang hebt tot alternatieve energiebronnen in je woning.

Als u de voorkeur geeft aan hernieuwbare energiebronnen, overweeg dan om te investeren in waterkracht-, zonne- of windenergiesystemen. (h / t to TheOrganicPepper.com)

Weten over groene, alternatieve energiebronnen kan u helpen de kracht van de natuur effectief te benutten bij het afronden van uw plannen voor paraatheid bij noodsituaties.

Waterkracht

Waterkracht is een hernieuwbare energiebron die de natuurlijke stroom van bewegend water gebruikt om elektriciteit op te wekken. Een dam of reservoir wordt gebruikt om water op te vangen en een hoogteverschil te creëren tussen de waterstanden aan beide zijden van de dam om waterkracht te produceren. Het water stroomt dan door een kleine tunnel met turbines die elektriciteit opwekken uit een aangesloten generator.

Waterkracht is een kosteneffectieve elektriciteitsbron die minder kost dan andere energiebronnen. Het is een populaire alternatieve energiebron vanwege zijn aard als hernieuwbare en betrouwbare energieproductiemethode.

Bovendien wordt waterkracht op lange termijn als goedkoop beschouwd en wordt het geassocieerd met het scheppen van banen en economische voordelen.

Wat de methode ook is, waterkracht is gemakkelijker te verkrijgen en wordt veel vaker gebruikt dan de meeste mensen beseffen. Alle staten, behalve Delaware en Mississippi, gebruiken waterkracht voor elektriciteit. In 2020 ongeveer 66 procent van de elektriciteit opgewekt in de staat Washington kwam uit waterkracht.

Milieuoverwegingen houden echter ook verband met de bouw van waterkrachtcentrales, waaronder de mogelijke verstoring van de natuurlijke rivierstroom en de effecten op dieren in het wild.

Door voor energieproductie op rivierwater te vertrouwen, kan waterkracht vatbaar worden voor droogte, wat de capaciteit om stroom te leveren voor uw woning kan beperken.

Ondanks deze nadelen is waterkracht nog steeds een haalbare alternatieve energieoptie voor homesteaders die zich vóór SHTF willen voorbereiden

Zonne-energie

Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron die zonlicht gebruikt en omzet in elektriciteit.

De technologie achter zonne-energie is sinds de oprichting geavanceerd. Net als waterkracht is het ook een van de meest populaire en meest gebruikte vormen van hernieuwbare energie.

Zonne-energie kan ook helpen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, een eindige hulpbron die steeds schaarser wordt.

Ondanks de populariteit kunnen de initiële kosten voor het installeren van een zonnestelsel kostbaar zijn. De opslag van zonne-energie kan ook duur zijn.

Zonne-energie is ook weerafhankelijk. Dit betekent dat als er periodes van lage zonneactiviteit in uw omgeving zijn, u nog steeds andere stroombronnen op uw woning moet gebruiken. (Gerelateerd: SHTF-essentials: 7 alternatieve energiebronnen voor noodsituaties).

Windenergie

Windenergie is een hernieuwbare vorm van energie die wordt benut door het gebruik van windturbines. De turbines zetten de kinetische energie van bewegende lucht om in elektrisch vermogen.

Windkracht kan mogelijk elektriciteit opwekken tegen lagere kosten dan traditionele energiebronnen. Het kan ook op verschillende locaties een betrouwbare en consistente stroombron bieden.

Maar windturbines kunnen duur zijn om te installeren. Ze zijn ook lawaaierig en visueel onaantrekkelijk en kunnen een bedreiging vormen voor dieren in het wild, zoals vogels en vleermuizen.

Windturbines hebben mogelijk ook extra infrastructuur nodig om landelijke gebieden met stedelijke centra te verbinden.

Ondanks deze uitdagingen biedt windenergie veel voordelen waardoor ze een ideale keuze zijn voor preppers.

Andere alternatieve energiebronnen

Hier zijn nog twee alternatieve energiebronnen die u voor uw woning kunt overwegen: biomassa en geothermische energie.

Biomassa-energie wordt geproduceerd uit niet-fossiele plantaardige materialen zoals hout, houtafval en biobrandstoffen. Biomassa-energie kan worden verbrand om chemische energie vrij te maken en elektriciteit te produceren.

Geothermische energie haalt ondertussen warmte af van het hete interieur van de planeet of nabij het oppervlak. In de aarde geboorde putten zorgen voor een gecontroleerde afgifte van stoom of water aan het oppervlak om elektriciteit op te wekken. De constante temperatuur van de planeet wordt op zijn beurt gebruikt in geothermische warmtepompen voor het verwarmen en koelen van gebouwen.

Biomassa is een hernieuwbare energiebron en gebruikt organische materialen zoals hout en landbouwafval als brandstof. Deze efficiëntie maakt biomassa-energie tot een kosteneffectieve energieoplossing.

Geothermische energie gebruikt de natuurlijke warmte van de aarde als energiebron. Dit maakt het een betrouwbare en constante energiebron. Geothermische energie vereist een specifieke geografie om levensvatbaar te zijn. Het boren van geothermische putten kan ook kostbaar zijn.

Het overwegen van energiebronnen is cruciaal voor preppers en homesteaders vanwege de onvoorspelbaarheid van natuurrampen en andere overlevingsscenario's.

Als het elektriciteitsnet uitvalt, verliest u de toegang tot veel van uw essentiële behoeften, zoals communicatie, eten en verwarming. Maar alternatieve energiebronnen bieden een duurzame oplossing, en deze bronnen kunnen ervoor zorgen dat je ook na SHTF toegang hebt tot voldoende energie om onafhankelijk te zijn.

Onderzoek voordat het noodlot toeslaat alternatieve energiebronnen, samen met hun voor- en nadelen, om ervoor te zorgen dat u toegang hebt tot een back-upstroombron als het elektriciteitsnet uitvalt.

For more information about your homestead needs, visit OffGrid.news.

Watch the video below to meer weten over USB-zonnepanelen.

This video is from the Cahlen kanaal aan Brighteon.com.

More related stories:

Overlevingsbenodigdheden: 5 zonne-energie-items die u nodig heeft voor uw woning.

Tips voor het opzetten van een off-grid stroomsysteem bij SHTF.

Wetenschappers synthetiseren milieuvriendelijke smeeroliën uit duurzaam, organisch afval.

Bronnen zijn onder meer:

TheOrganicPepper.com

Energy.gov

Brighteon.com

https://www.naturalnews.com/2023-07-07-survival-alternate-power-sources-prepping-homestead.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...