donderdag 20 juli 2023

Terminator regisseur zegt “Ik heb jullie gewaarschuwd”

 De Hollywood-filmmaker waarschuwt voor een "nucleaire wapenwedloop" op het gebied van kunstmatige intelligentie

juli 20, 2023  2771   23 

 

    Terminator robot T-800

De Canadese filmregisseur James Cameron heeft gezegd dat zijn sciencefictionkaskraker ‘The Terminator’ uit 1984 had moeten dienen als waarschuwing voor de gevaren van AI, en dat de “bewapening” van de opkomende technologie rampzalige gevolgen zou kunnen hebben, schrijft RT.

In een interview met CTV News op dinsdag werd de bekroonde regisseur gevraagd of hij gelooft dat kunstmatige intelligentie op een dag kan leiden tot “het uitsterven van de mensheid”, een angst die zelfs door sommige industrieleiders wordt geuit.

“Ik deel absoluut hun bezorgdheid. Ik heb jullie in 1984 gewaarschuwd en jullie luisterden niet,” zei hij, verwijzend naar zijn film ‘The Terminator’, die draait om een cybernetische moordenaar die wordt gecreëerd door een intelligente supercomputer die bekend staat als Skynet.

Cameron waarschuwde verder dat “de bewapening van AI het grootste gevaar is,” en voegde eraan toe: “Ik denk dat we met AI in een nucleaire wapenwedloop terechtkomen. En als wij het niet bouwen, zullen de anderen het zeker bouwen, en dan zal het escaleren.”

In het geval dat kunstmatige intelligentie wordt ingezet op het slagveld, kunnen computers zo snel gaan dat “mensen niet meer kunnen ingrijpen”, zei de directeur, en hij voerde aan dat zulke technologie geen tijd zou laten voor vredesbesprekingen of een wapenstilstand.

“Wanneer je te maken hebt met een mogelijke escalatie naar een nucleaire oorlog, is deëscalatie de naam van het spel. Die pauze, die time-out – maar zullen ze dat doen? De AI’s zullen dat niet doen,” ging Cameron verder.

De beroemde filmmaker heeft in het verleden soortgelijke waarschuwingen afgegeven en gezegd dat AI “best geweldig kan zijn”, maar ook “letterlijk het einde van de wereld kan betekenen”. Hij ging zelfs zo ver om te zeggen dat “een AI de wereld al zou kunnen hebben overgenomen en deze al aan het manipuleren is, maar we weten het gewoon niet,” speculerend dat gevoelige computers “totale controle over alle media en alles zouden hebben.”

 

Hoewel de technologie nog geen wereldheerschappij heeft bereikt, hebben sommige vooraanstaande deskundigen ook alarm geslagen over kunstmatige intelligentie. Eerder dit jaar hebben AI-giganten, waaronder OpenAI en Google’s DeepMind, zich aangesloten bij academici, wetgevers en ondernemers om een verklaring uit te geven waarin ze opriepen om “het risico van uitsterven door AI” te beperken, en waarin ze zeiden dat dit “een wereldwijde prioriteit zou moeten zijn naast andere risico’s op maatschappelijke schaal, zoals pandemieën en kernoorlogen.”

In een soortgelijke open brief die afgelopen maart werd gepubliceerd, werd aangedrongen op een pauze van zes maanden voor het trainen van krachtige AI-systemen, met de opmerking dat deze “pas ontwikkeld zouden moeten worden als we er zeker van zijn dat hun effecten positief zullen zijn en hun risico’s beheersbaar.” Ondertekend door meer dan 1000 deskundigen en leidinggevenden – waaronder Elon Musk en Apple medeoprichter Steve Wozniak – werd in de verklaring gewaarschuwd dat AI “diepgaande risico’s voor de samenleving en de mensheid” met zich mee zou kunnen brengen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/terminator-regisseur-zegt-ik-heb-jullie-gewaarschuwd/

 

Er gebeurt veel meer achter de schermen dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen…

In geheime faciliteiten over de hele wereld verleggen wetenschappers de grenzen van wat de meesten van ons voor mogelijk hielden. Ze ontwikkelen technologieën die tientallen jaren verder zijn dan waartoe het grote publiek nu toegang heeft, en in veel gevallen wordt er weinig aandacht besteed aan morele of ethische grenzen die worden overschreden. Helaas worden … Meer lezen overEr gebeurt veel meer achter de schermen dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen…

https://www.frontnieuws.com/er-gebeurt-veel-meer-achter-de-schermen-dan-de-meeste-mensen-zich-kunnen-voorstellen/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...