zaterdag 2 september 2023

Kijk: prof. Marc Van Ranst verduidelijkt zelf hoe de coronahoax ontstond


Op social media circuleert een filmpje waarin een aantal uitspraken van de Belgische viroloog Marc Van Ranst achter elkaar zijn geplakt. Het gaat om uitspraken die hij in de beginperiode van corona heeft gedaan.

“Wanneer we meer testen, dan gaan we ook meer nieuwe besmettingen vinden,” zei hij bijvoorbeeld op 7 april 2020 in het tv-programma De afspraak. “Dus wanneer we het testvolume maal twee, maal vijf, maal 10 doen, dan blijft dat stijgen en is dat een statistiek die niet veel zegt.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nee, dat heeft weinig zin

Op 28 februari 2020 kreeg hij in het VRT-journaal de vraag of het zin heeft om als gewone burger een mondkapje te dragen. “Nee, dat heeft weinig zin,” antwoordde Van Ranst. “Die maskers houden die virussen niet tegen.”

De viroloog zei verder op 8 maart 2020 in het VRT-journaal: “[Voor] de meeste mensen die dit doormaken is het een zware verkoudheid, iets griepachtig en na een paar dagen is het leed wel geleden.”

Leugens en manipulatie

“Er zijn wel een beperkt aantal mensen die in het ziekenhuis terechtkomen, maar dat is net hetzelfde als bij de gewone griep. Daar zien we dezelfde risicogroepen, net dezelfde symptomen,” voegde hij toe.

Arts Leo Van den Bossche zet de uitspraken van Van Ranst nog eens op een rij: bij elke epidemie krijg je plots experts; het gaat om een banale verkoudheid; meer testen heeft geen zin, dan krijg je meer besmettingen; maskers hebben geen zin, die houden virussen niet tegen; deze slimme man weet perfect hoe hij met de nodige leugens en manipulatie mensen ertoe kan brengen om zich te laten prikken.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...