maandag 30 oktober 2023

Deze video onthult ‘de vernietigende gevolgen van nieuw Europees wetsvoorstel’


De Europese Commissie is met een voorstel gekomen om client-side scanning mogelijk te maken. Hiermee worden jouw berichten, nog voordat ze zijn verstuurd, gecontroleerd op specifieke inhoud. Dit zou nodig zijn om de verspreiding van kinderporno tegen te gaan.

Vorige week voerde de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over het voorstel met verschillende experts, waaronder Bert Hubert, voormalig toezichthouder van de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB).

“Waar wij het nu over hebben, is dat in al onze WhatsApp-groepjes, al onze Signal-groepjes en al onze Telegram-groepjes een nieuwe deelnemer in het gesprek komt, namelijk een EU-logo,” zei Hubert.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Grens

“Alle foto’s en filmpjes die we daar plaatsen, worden gescand door een computer. Dit is nog nooit gebeurd,” benadrukte hij. We zeggen nu voor 500 miljoen Europeanen: laten we daar die scanners maar op toepassen.

“Dat is heel heftig. Als wij als Nederland hierin mee gaan stemmen in Europa en zeggen: doe maar, gaan wij een grens over die wij nog nooit overgegaan zijn,” waarschuwde Hubert.

Als we hier internationaal ervaring mee willen uitwisselen, is er maar één land in de wereld dat ons kan helpen en dat is China, benadrukte hij.

Totalitaire nachtmerrie

Veel mensen vinden dit een enge ontwikkeling. Auteur Steven Arrazola de Oñate schrijft dat Hubert, de bedreven hoeder van privacy, hier de vernietigende gevolgen van een nieuw Europees wetsvoorstel onthult.

“De EU wil China achterna inzake massasurveillance. Een donkere waas van controle, onbarmhartig en onophoudelijk. Wanneer zullen we eindelijk de moed vinden om de grenzen van deze tirannie te bevechten?” vraagt hij.

“We glijden steeds dieper af in de donkere spelonken van een totalitaire nachtmerrie. De schaduw van 1984 sluipt onheilspellend dichterbij, terwijl wij, als onwetende marionetten, machteloos toekijken…” voegt hij toe.

Puur fascisme

“Elk woord dat je typt naar je kind, je partner, vriend of vriendin, alles wat je communiceert kan gecontroleerd worden

Ik vind dit zieker dan ziek en elke partij die voor stemt is knettergek!” reageert fractievolger van FVD Helmond Joanna Verbaarschot.

Financieel journalist Arno Wellens merkt op: “Er zijn verschillende wetenschappers gevraagd en die zijn tegen. Politie die ik sprak ook: die vragen om meer collega’s, in de strijd tegen kindermisbruik, geen fascistische digitale dictatuur. Want die zijn Kaag en Rutte nu aan het invoeren. Iedereen verdacht is puur fascisme.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...