zaterdag 7 oktober 2023

Poetin noemt applaus voor nazi in Canadees parlement ‘walgelijk’


“Walgelijk.” Zo noemde de Russische president Vladimir Poetin de staande ovaties in het Canadese parlement voor een Oekraïense oorlogsveteraan die in de Waffen-SS diende.

Dit laat volgens hem zien dat Moskou Oekraïne terecht ‘denazificeert’.

De Canadese premier Justin Trudeau bood vorige maand zijn excuses aan nadat de voorzitter van het Canadese Lagerhuis, Anthony Rota, de 98-jarige nazi-veteraan Jaroslav Hoenka in het parlement onthaalde als held.

Rota zei dat hij een fout had gemaakt en stapte op.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Op één hoop

“Hij gooide in feite nazi-collaborateurs, SS-troepen en het hedendaagse Oekraïense leger dat tegen Rusland vecht op één hoop,” zei Poetin tijdens de Valdai Discussion Club in Sotsji.

“Hij gooide ze op één hoop. Dit bevestigt onze stelling dat één van onze doelen in Oekraïne denazificatie is,” vervolgde Poetin.

Al snel bleek dat Hoenka vocht voor de Waffen-SS, dat zowel gevechtseenheden als bewakers van concentratiekampen omvatte.

‘Russische propaganda’

De Canadese vicepremier Chrystia Freeland, wier opa een nazi was, waarschuwde na de uitspraken van Poetin voor ‘Russische propaganda’.

De opa van Freeland was een hooggeplaatste nazi onder Hitler die na de oorlog gezocht werd door de Poolse autoriteiten.

De Oekraïense president Zelensky noemde de bewering dat zijn kabinet gerund wordt door nazi’s ‘absurd’.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...