zondag 8 oktober 2023

Ze herhalen het woord ‘niet uitgelokt’ opnieuw, deze keer ter verdediging van Israël

 oktober 8, 2023   895   8

We zien de westerse politieke/mediaklasse weer eensgezind het woord “niet uitgelokt” blaten, dit keer in verwijzing naar de grootscheepse meervoudige operatie die Hamas zaterdagochtend tegen Israël lanceerde en waarbij naar verluidt honderden Israëli’s om het leven kwamen, schrijft Caitlin Johnstone.

“De Verenigde Staten veroordelen ondubbelzinnig de niet uitgelokte aanvallen van Hamas-terroristen tegen Israëlische burgers,” luidt een verklaring van het Witte Huis.

“Het verlies aan mensenlevens in Israël als gevolg van de gewelddadige, berekende en niet-uitgelokte aanval door Hamas is hartverscheurend,” staat te lezen in een verklaring van House Minority Leader Hakeem Jeffries.

“De niet-uitgelokte terreuraanval van vandaag en de moorden op onschuldige Israëlische burgers zijn een schrille herinnering aan de wreedheid van Hamas en door Iran gesteunde extremisten,” staat in een verklaring van congreslid en kandidaat-huisvoorzitter Jim Jordan.

“Deze schandelijke, niet-uitgelokte en barbaarse aanval op Israël moet worden beantwoord met een wereldwijde veroordeling en ondubbelzinnige steun voor het recht op zelfverdediging van de Joodse staat,” twitterde presidentskandidaat Robert F Kennedy Jr.

“Dit is een ‘niet-uitgelokte aanval op burgers’: Lt. Gen. Keith Kellogg,” staat te lezen in een recent verslag van Fox News.

Niet uitgelokte agressie door terroristen van Hamas,” luidt een tweet van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

“Ik veroordeel met kracht deze laffe, gruwelijke, niet-uitgelokte aanvallen van Hamas op Israël,” twitterde congreslid John Fetterman.

“Deze aanvallen van Hamas op Israël waren afschuwelijk en niet uitgelokt,” tweette senator Mark Kelly.

“Als standvastige aanhanger en bondgenoot van Israël veroordeel ik ondubbelzinnig de niet-uitgelokte en ongekende terroristische aanval door Hamas en sta ik achter het volk van Israël terwijl het zichzelf terecht verdedigt,” tweette congreslid Richie Torres.

“De niet-uitgelokte aanvallen op Israël door Hamas via Gaza en via de lucht en de zee, zijn absoluut een terroristische aanval,” tweette Democratische Partij-pundit Ed Krassenstein.

 “Ik veroordeel ondubbelzinnig de afschuwelijke, niet-uitgelokte aanvallen van Hamas en roep alle partijen op om stappen te ondernemen om te voorkomen dat er burgerslachtoffers vallen,” tweette congreslid Sara Jacobs.

Ik zou nog veel meer voorbeelden kunnen aanhalen, maar ik denk dat dit genoeg is om het punt dat ik probeer te maken duidelijk te maken. Is het niet vreemd om steeds weer dezelfde specifieke woordkeuze te zien over dezelfde gebeurtenis in verklaringen van politici en deskundigen, ongeacht hun politieke kleur? Als je ze allemaal bij elkaar legt, begint het heel verdacht te klinken, zoals iemand die altijd naar zijn auto verwijst als “mijn auto, die ik niet gestolen heb”, of die zijn echtgenote altijd voorstelt als “mijn vrouw, die ik niet sla”.


Het is inmiddels duidelijk dat wanneer je het woord “niet uitgelokt” op een uniforme manier door de hele politieke/mediaklasse herhaald ziet worden, datgene waar ze het over hebben beslist massaal uitgelokt was.

We zagen precies hetzelfde toen Rusland Oekraïne binnenviel; vanaf het allereerste begin waren de westerse politiek en media verzadigd met het woord “niet uitgelokt”, en sloegen ze het westerse publiek keer op keer in het gezicht met die boodschap, ondanks het overduidelijke en onbetwistbare feit dat de oorlog in Oekraïne wel degelijk was uitgelokt.

Zoals Noam Chomsky vorig jaar zei: “Natuurlijk werd het uitgelokt. Anders zouden ze het niet de hele tijd een niet uitgelokte invasie noemen.”

En hetzelfde geldt natuurlijk voor het laatste offensief van Hamas. Er zijn allerlei argumenten die je er legitiem over zou kunnen maken, maar één argument dat je zeker niet kunt verdedigen is dat het niet uitgelokt was. Zoals de Palestijns-Amerikaanse schrijver en komiek Amer Zahr op Twitter zei: “75 jaar etnische zuivering. 15 jaar blokkade. Confiscatie van Palestijns land. Pogroms op Palestijnse steden. Ontheiliging van Palestijnse heilige plaatsen. Dagelijkse invallen in Palestijnse huizen. Constante vernedering van een heel volk. Niets van vandaag is ‘niet-uitgelokt’.”

Palestijns geweld tegen Israël ” niet uitgelokt ” noemen is gemakkelijk nog belachelijker dan de Russische invasie niet uitgelokt noemen, omdat de misstanden van de Israëlische apartheid op dit moment zo bekend zijn bij het grote publiek. Meerdere mainstream mensenrechtenorganisaties hebben Israël beschuldigd van het toepassen van een wreed apartheidsregime dat Palestijnen als minderwaardige mensen behandelt. Palestijnen die in de openluchtgevangenis wonen die bekend staat als Gaza, worden opzettelijk onderworpen aan ondrinkbaar watervoedseltekortenenergietekorten en bombardementen. De mensen buiten Gaza worden onderworpen aan racistisch, gewelddadig politieoptreden en inbeslagname van land en leven onder andere wetten dan de Joodse Israëli’s. Het hele volk werd uit hun huizen verdreven om plaats te maken voor een nieuwe staat om redenen die niets met hen te maken hadden, en bij elke poging om zich hiertegen te verzetten werden ze als “terroristen” gedood.

Natuurlijk werd de aanval uitgelokt.

Is het niet vreemd dat de westerse politieke/mediaklasse uniform iets begint te beweren dat zo gemakkelijk te weerleggen is? Zo overduidelijk onwaar? Waarom kiezen ze er telkens weer voor om dat specifieke woord “niet uitgelokt” te gebruiken in hun veroordelingen van de aanvallen door Hamas?

Het antwoord is dat deze keuze niet zozeer iets is wat ze zeggen, maar iets wat ze doen. Ze proberen niet met hun publiek te communiceren, ze proberen het kritisch denken van hun publiek te omzeilen en hen te misleiden zodat ze een flagrante onwaarheid als waar accepteren.

Bekwame manipulators maken veelvuldig gebruik van een cognitieve vooringenomenheid die bekend staat als het illusoire waarheidseffect, een storing in de manier waarop de menselijke geest werkt waardoor we moeilijk onderscheid kunnen maken tussen de ervaring van het horen van een goed bewezen feit en de ervaring van het horen van iets dat ze meerdere keren herhaald hebben gehoord. Als u wilt dat het publiek iets onwaars gelooft, kunt u geen feiten en bewijzen gebruiken om uw zaak aan hen duidelijk te maken, dus wat u wel kunt doen is iets steeds maar weer herhalen totdat het als de waarheid begint te klinken. Herhaal de leugen vaak genoeg en boem, u hebt de westerlingen zo ver gekregen dat ze de wereld bekijken vanuit het inzicht dat Israël niets heeft gedaan om de Palestijnen tot hun acties uit te lokken.

Nadat het nieuws over het Hamas-offensief bekend was geworden, tweette ik: “Hier komen dagen en dagen van westerse nieuwsmedia die op slinkse wijze de relatie agressor-verdediger omdraaien en verslag uitbrengen alsof het geweld begon met het Hamas-offensief, spontaan uit het niets.”

Maar zelfs ik had niet verwacht dat het perceptiemanagement zo brutaal zou zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/ze-herhalen-het-woord-niet-uitgelokt-opnieuw-deze-keer-ter-verdediging-van-israel/

 

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...