zaterdag 18 november 2023

Bondsdaglid geeft vernietigende speech: ‘Niemand heeft de digitale euro nodig’


Niemand heeft de digitale euro nodig, de banken niet, de bedrijven niet en zeker niet de burgers. Dat zei Joana Cotar in de Duitse Bondsdag.

Niemand heeft de digitale euro nodig, behalve de ECB en politici die wat anders van plan zijn, namelijk de totale surveillance van burgers.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Pech

Ze beloven dat de data worden beschermd en dat alles veilig is, dat niemand van plan is om anderen te bespioneren. Dit is net zo geloofwaardig als de beloftes die zijn gemaakt bij de introductie van de euro, benadrukte Cotar.

Bij de invoering van de digitale euro zal iedere transactie worden gemonitord. Het Duitse parlementslid wees erop dat mensen in China al worden gecontroleerd met digitaal geld dat wordt uitgegeven door de centrale bank. Mensen die de overheid gehoorzamen, hebben toegang tot geld. Mensen die dat niet doen, hebben pech. Dit wordt ook wel een sociaal kredietscore genoemd, merkte Cotar op.

Digitale nachtmerrie

Met de digitale euro kan zo’n kredietscore ook hier gemakkelijk worden ingevoerd. “Wil je nog een vlucht boeken? Je CO2-budget is op. Wil je doneren aan onwelgevallige organisaties? Onmogelijk. Ongevaccineerd uit eten gaan tijdens een pandemie? Je kunt niet betalen.”

“Een digitale nachtmerrie,” benadrukte het parlementslid.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...