dinsdag 28 november 2023

Europa is afgeschreven

 november 28, 2023   1937   5  

 

En hoe weten we dat? Makkelijk, vandaag, bij Primakov Readings:

Vraag: Wat zijn de vooruitzichten voor de Russisch-Europese handels- en economische betrekkingen? Gezien het feit dat Rusland bijna een derde van de koolwaterstoffen levert aan Europa, dat blijkbaar op zoek is naar een alternatief. Hoe stelt Moskou zich de ontwikkeling van deze betrekkingen voor?

Sergey Lavrov: Ik zal niet eens proberen te raden wat Europa gaat doen. Ik denk dat ze (met uitzondering van de Duitse kanselier O. Scholz en vice-kanselier R. Habeck) heeft begrepen waar ze terecht is gekomen. Lees de statistieken over hoeveel keer de economische groei van de VS sneller is dan die van Europa. Frankrijk zal blijkbaar bij de “nul” zitten. De ooit “locomotieven” van de Europese economie (Duitsland, Groot-Brittannië) zullen naar beneden “groeien”. Na een reeks wetten die de Amerikanen hebben aangenomen om onder andere de inflatie te bestrijden, zijn de energieprijzen in de Verenigde Staten 4-5 keer lager dan in Europa, waar deïndustrialisatie plaatsvindt. Bedrijven die nadenken over hun toekomst verhuizen naar de Verenigde Staten. Ik ben ervan overtuigd dat dit geen toeval is, maar een bewust beleid van Washington. Want Europa is ook een concurrent die de Verenigde Staten niet nodig hebben. Ze hebben een groep “grijze” mensen nodig die doen wat ze bevelen. Ik wil de Europeanen niet beledigen, maar dit is precies hoe de huidige politieke elites handelen. Laten we eens naar de statistieken kijken. Het is nuttig om te begrijpen wat er aan de hand is.

Maar in dit stadium hoeven we niet na te denken over hoe we de betrekkingen met Europa kunnen herstellen. Nu moeten we nadenken over hoe we niet afhankelijk kunnen worden van de “kronkels” in de Europese politiek (vooral op het gebied van handel, economie en investeringen) die ze onder invloed van Washington maken. We moeten onszelf beschermen in alle belangrijke sectoren van onze economie (veiligheid en het leven in het algemeen), waarvan de toekomst van het land afhangt. We moeten zelfstandig alles produceren wat we nodig hebben voor veiligheid, economische ontwikkeling, het bieden van oplossingen voor sociale problemen, het introduceren van moderne technologieën (onlangs vond er nog een evenement plaats over kunstmatige intelligentie), om niet te lijden onder nieuwe “grillen” wanneer en als ze ons willen aanvallen met sancties. De beperkingen zijn nergens verdwenen. Het Westen wil alles “stiekem” op een sluwe manier afmaken. Bevriezen, tijd rekken (zoals het geval was met de Minsk-akkoorden), het naziregime in Kiev opnieuw bewapenen en hun hybride (of niet-hybride) agressie tegen de Russische Federatie voortzetten. Maar zelfs als alles voorbij is, zullen de meeste sancties blijven. We moeten naar ons eigen inzicht leven. Als en wanneer ze “nuchter worden” en ons iets aanbieden, zullen we tien keer nadenken, afwegen of alle voorstellen aan onze belangen beantwoorden en hoe betrouwbaar onze Europese collega’s zijn. Ze hebben hun vermogen om te onderhandelen en hun reputatie sterk ondermijnd. Het is misschien nog niet definitief.

Daar wordt alles beantwoord. En ja, Rusland zal alleen met Washington praten en alleen als ze ziet dat Washington bereid is om te praten. Nou, dit is wat er gebeurt als het middelbare school basketbalteam probeert te spelen met het NBA-team. Alles is berekend en voorspeld.

Via Andrei Martyanov.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/europa-is-afgeschreven/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...