dinsdag 28 november 2023

Ongetwijfeld het meest cringe filmpje dat je deze week te zien gaat krijgen: ‘Wat is dit?’

 Maandag presenteerde de Belgische premier Alexander De Croo zijn boek ‘Waarom het beste nog moet komen’ op het hoofdkwartier van Open Vld. Daarbij was ook demissionair premier Rutte aanwezig.

Op social media circuleert een bizar filmpje waarin De Croo zijn nieuwe ministers aan hem voorstelt. Eén voor één worden ze op het schild gehesen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het kan dus wel

“De nieuwe minister van Justitie Paul Van Tighelt,” glunderde De Croo. “Natuurlijk, succes!” reageerde Rutte. De minister liet weten veel contact te hebben met Dilan [Yesilgöz].


Next up: Gwendolyn Rutten, de nieuwe minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen. Een hele mond vol. Rutte gaf haar een dikke knuffel: “Héééééé, tijd niet gezien joh! Wat leuk! Gaat het goed?”

Gwendolyn kwam erbij en twee dagen later was er een stikstofakkoord, zei De Croo, die trots liep te pronken. Rutte, als een kind zo blij: “Ja, toch? Ja, precies. Het kan dus wel! Geweldig. Erg leuk. Te gek joh.”

Wat. Is. Dit?

De Croo stelde tot slot Alexia Bertrand voor, de staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken. “Jaaaaaa, goeiemorgen, wat leuk joh! Geweldig!” aldus een dolenthousiaste Rutte.

Veel mensen keken met kromme tenen naar het filmpje. Zo zegt fractievoorzitter van Vlaams Belang in Balen-Olmen Bert Deckers: “Ongetwijfeld het meest cringe filmpje dat je deze week te zien gaat krijgen. Wat. Is. Dit?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...