vrijdag 22 december 2023

De ondergewaardeerde rol van kooldioxide (CO2) in de gezondheid

 Analyse door Dr. Joseph Mercola   17 december 2023


                Video Link: https://www.bitchute.com/video/Q4TTEDFtj0iH/

 

HET VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

 

·       CO2 wordt doorgaans beschouwd als niets meer dan een schadelijk afvalproduct van ademhaling, maar het is eigenlijk een motor van mitochondriale energieproductie en het verbetert de levering van zuurstof in uw cellen

·       Een van de eenvoudigste manieren om uw CO te optimaliseren2 is door goed te ademen. De meeste mensen hebben de neiging te veel te ademen, waardoor je te veel CO verwijdert2 Juiste ademhaling houdt in dat minder wordt ingeademd en langzamer wordt ingeademd. Beide maken CO mogelijk.2 opbouwen, en dat lijkt een deel te zijn van de reden waarom ademwerk zulke uiteenlopende voordelen heeft

·       Om voldoende CO te hebben2 productie, je hebt gezonde mitochondriën nodig omdat CO2 wordt uitsluitend geproduceerd in de Krebs-cyclus in de mitochondriën. Als u mitochondriale disfunctie heeft, als u hypothyreoïd bent of een hoge mate van ontsteking heeft, dan produceert u niet genoeg CO2

·       Als je CO2 is te laag, je lichaam keert terug naar een "nood" vaatverwijder, stikstofmonoxide (NO). Nadelen van verhoogde NO zijn onder meer peroxynitrietsoortenvorming en pseudohypoxie. NO beschadigt ook de meervoudig onverzadigde vetten (PUFA's) in uw cellen en remt de energieproductie

·       CO2 bestrijdt de ontwikkeling van kanker door de pH van de cel te verlagen, waardoor extra water kan worden uitgescheiden. Dit is het tegenovergestelde van linolzuur (LA) en oestrogeen, die beide water naar binnen zuigen en de cel doen opzwellen. Cellulaire zwelling is een kenmerk van kankercellen

 

Terugkerende gast Georgi Dinkov in dit interview over de rol van kooldioxide (CO2) in de gezondheid. CO2 wordt doorgaans gezien als niets anders dan een schadelijk afvalproduct van de ademhaling, maar het is in werkelijkheid een aanjager van de energieproductie in de mitochondriën en verbetert de toevoer van zuurstof naar uw cellen.

Hoewel dit voor de meeste mensen een schok kan zijn, van alle strategieën die ik ken om de levensverlenging te vergroten, CO2 is een van de meest effectieve lang leven interventies die beschikbaar zijn. Er komt echt niets in de buurt, behalve een dieet met een laag linolzuur en het verminderen van de dominantie van oestrogeen.

Helaas begrijpt vrijwel geen enkele arts dit. De inmiddels overleden Ray Peat, een bioloog en fysioloog die de bio-energetische gezondheidstheorie heeft ontwikkeld1 was een van de weinigen die het van binnen en van buiten begreep en het klinische gebruik ervan aanbeveelde.

Ik schreef een artikel over zijn lezing over CO2, die ik zes keer heb bekeken omdat het mijn interesse in het onderwerp heeft gekatalyseerd. Op het moment dat ik zijn video vond, waren er minder dan 2.000 views op YouTube. Je kunt het vinden door naar YouTube te gaan en Ray Peat CO in te typen2.

Goed ademen is belangrijk voor optimale CO2 Niveaus

Een van de eenvoudigste manieren om uw CO te optimaliseren2 is door goed te ademen. Helaas heerst er ook slecht advies in de ademhalingsarena. Het probleem is dat de meeste mensen de neiging hebben om te veel te ademen, waardoor ze te veel CO verwijderen (uitademen)2, resulterend in alkalose van de luchtwegen. Chronisch CO2-tekort zal ook bijdragen aan voortijdige sterfte.

In een notendop: "echte" of levensverlengende ademhaling houdt in dat minder wordt ingeademd en langzamer wordt ingeademd. Beide maken CO mogelijk2 opbouwen, en dat lijkt een deel te zijn van de reden waarom ademwerk zulke uiteenlopende voordelen heeft.

"Het blijkt dat kooldioxide, hoewel het medisch gezien vooral wordt gezien als een afvalproduct van ademhaling, ons eigenlijk beschermt tegen de bekende toxiciteit van zuurstof", Dinkov legt uit.

"In feite, als je praat met mensen die in trauma of op de intensive care werken, wanneer ze mensen moeten doen herleven die in shock zijn of een soort ischemische aanval hebben ondergaan, zij zullen u vertellen dat de voortijdige levering van zuurstof, of te veel zuurstof leveren ... is eigenlijk wat de meeste patiënten doodt nadat ze uit de eerste shockfase zijn gekomen.

De introductie van te veel zuurstof te snel veroorzaakt deze enorme cytokinestorm en ontstekingsreactie, en een van de redenen [daarvoor] is dat de cellen hypermetabool zijn - ze produceren niet voldoende kooldioxide, dus ze kunnen niet gebruiken de zuurstof goed."

Vergeten waarheden

Het is nogal verrassend dat de voordelen van CO2 zijn vergeten gezien het historische gebruik ervan. Aziatische culturen hebben bijvoorbeeld een lange geschiedenis in het gebruik van koolzuurhoudend water vanwege de gezondheidsvoordelen.

De Romeinen adviseerden om baden te nemen in natuurlijk koolzuurhoudend water voor allerlei aandoeningen, maar vooral artritis, onvruchtbaarheid en psychiatrische aandoeningen, en deze praktijk strekte zich uit tot ver in de middeleeuwen toen monniken het voorschreven. Tot op de dag van vandaag bezoeken velen natuurlijke warmwaterbronnen, en het waarschijnlijke voordeel in veel van deze bronnen is de CO2 inhoud van het water.

In de 20e eeuw deden Russische wetenschappers veel onderzoek naar CO2, en tot op de dag van vandaag bieden veel Russische klinieken CO aan2 baden en andere CO2 behandelingen. Er is zelfs een pak dat gevuld kan worden met CO2, die vervolgens in je weefsels diffundeert. Je zult je heel snel warm gaan voelen en dit is een teken van vaatverwijding, wat een van de cardiovasculaire effecten is van CO2.

Het is aangetoond dat CO2 kan op lange termijn zelfs arteriële verkalking omkeren. Het kan ook veel andere tekenen van en schade als gevolg van het verouderingsproces omkeren.

Download dit artikel voordat het verdwijnt

Download PDF

https://media.mercola.com/ImageServer/Public/2023/December/PDF/co2-benefits-pdf.pdf 

Mitochondriale disfunctie remt CO2 Productie

De sleutel is echter dat om voldoende CO te hebben2 productie, je hebt gezonde mitochondriën nodig, want CO2 wordt uitsluitend geproduceerd in de Krebs-cyclus in de mitochondriën. Als u mitochondriale disfunctie heeft, als u hypothyreoïd bent of een hoge mate van ontsteking heeft, dan produceert u niet genoeg CO2.

Als je CO2 is te laag, je lichaam keert terug naar een "nood" vaatverwijder, stikstofmonoxide (NO). Er zijn drie soorten stikstofmonoxide :2 neuronale stikstofmonoxide synthases (nNOS); endotheel NOS (eNOS); en induceerbare NOS (iNOS). Lage CO2 activeert iNOS. Het probleem daarmee is dat je nu NO overdrijft, wat niet ideaal is. Dinkov legt uit :

'De meeste eNOS ... blijft in het eigenlijke bloedvat. iNOS morst ook in het bloed. Dat is een soort van doel van iNOS, omdat het primaire doel van stikstofmonoxide in het lichaam is om ziekteverwekkers te bestrijden. Het is een reactieve stikstofsoort.

Het wordt slechts om twee redenen geproduceerd, hetzij als noodvasodilator, of als het immuunsysteem een invasie van ziekteverwekkers, met name bacteriën en virussen, waarneemt, in welk geval iNOS wordt geactiveerd.

De reden dat iNOS slecht is, is omdat stikstofmonoxide niet gelokaliseerd blijft. Het is systemisch beschikbaar omdat u alle bloedvaten wilt beïnvloeden, en dat is wat er gebeurt als u niet over voldoende hoeveelheden kooldioxideproductie beschikt. Dus als je geen [genoeg] CO hebt2, je hebt verhoogd NEE .

Maar zonder stikstofmonoxide heb je nog veel meer slechte dingen. Het is een zeer reactief molecuul. Het kan peroxynitrietsoorten vormen. Het kan de meervoudig onverzadigde vetten (PUFA's) in de cellen beschadigen, waar ze ook zijn.

Stikstofmonoxide zelf kan een covalente binding vormen met iets dat cytochroom coxidase wordt genoemd [Complex 4 in de elektronentransportketen], wat de snelheidsbeperkende stap is van de oxidatieve fosforylering ...

Je wilt die binding verbreken omdat anders je oxidatieve fosforylering wordt geremd. Methyleenblauw kan het, magnesium kan het, kooldioxide kan het, bijna infrarood licht en wat chinolen."

Een ander belangrijk probleem dat verband houdt met verhoogde NO is pseudohypoxie, omdat je zuurstof in de cellen hebt, maar het kan niet worden gebruikt omdat No Complex IV in de elektronentransportketen schaadt.

CO2 prevents this by dissociating the covalent bond between NO and Complex IV. Hence, oxygenation is optimized when sufficient CO2 is present. So, to summarize, CO2 houdt uw bloedvaten soepel zonder het nadeel van het blokkeren van Complex IV

Het Bohr-effect

Onnodig te zeggen dat optimale levering van zuurstof cruciaal is voor een goede gezondheid. Zuurstof uit de lucht bindt zich aan hemoglobine wanneer u inademt en uw bloedcirculatie binnendringt. Deze band is relatief sterk. Om die binding te verbreken en de zuurstof te leveren waar dat nodig is, heb je CO nodig2 Dit staat bekend als het Bohr-effect.

In principe beschrijft het Bohr-effect het proces waarin CO2 verzwakt de binding tussen zuurstof en hemoglobine zodat de zuurstof kan scheiden en in de weefsels kan binnendringen.

Als de hemoglobine zuurstof afgeeft, bindt hij zich aan de CO2 in plaats daarvan. De CO2 wordt dan verdreven door je buitenadem. Zonder voldoende CO2, u zult niet in staat zijn om voldoende zuurstof uit hemoglobine vrij te maken.

Een opmerking over zuurstofverzadiging

Even terzijde, een pulsoximeter meet de hoeveelheid zuurstof in uw bloed. Als uw CO echter2 is extreem laag, het kan nog steeds 100% verzadiging lezen omdat je de zuurstof niet distantieert. Het circuleert in je bloedbaan, maar kan niet worden gebruikt.

De belangrijkste factor die uw weefseloxygenatie bepaalt, is hoeveel CO2 je produceert. Als je hypermetabool bent, als je mitochondriën niet werken, dan oxideer je voornamelijk vetten, die minder CO produceren2 per molecule, so you’ll be deficient in CO2.

In het verleden (ongeveer 100 jaar geleden) was de test voor gevoeligheid voor aanvallen hyperventilerend. De arts zou u instrueren om gedurende 30 seconden heel snel door uw mond te ademen, en als er symptomen van epileptische aanvallen zouden optreden, was dit een teken dat u onvoldoende CO heeft2, as that’s what’s causes the seizure activity.

Hoe CO2 Kan kanker bestrijden

Een ander belangrijk aspect van CO2 is dat het de pH van uw cellen verlaagt, waardoor extra water kan worden uitgescheiden. Dit is precies het tegenovergestelde van linolzuur (LA) en oestrogeen, die beide water in je cellen zuigen, waardoor de cellen opzwellen. Cellulaire zwelling is niet alleen de oorzaak van oedeem, maar ook een kenmerk van kankercellen. U wilt dus niet dat uw cellen overtollige vloeistoffen vasthouden. Dinkov legt uit :

“Omdat kooldioxide een Lewis-zuur is, is het een elektronenonttrekkingsmiddel, ook al bindt het ze niet direct als een chinol. Als je naar de structuur kijkt, lijkt het erg op een chinol. Het is een koolstofatoom met twee carbonylgroepen en de chinol lijkt erg op elkaar. Ze hebben meestal een ring en twee of meer carbonylgroepen.

Lewis-zuren verlagen de pH van de cel, wat automatisch de affiniteit van de cel voor water vermindert. Wat betekent dat je wat van dat extra water van de cel gaat uitscheuren.

Het is geen toeval dat linolzuur meerdere dubbele bindingen heeft. Het is veel hydrofieler dan de verzadigde vetten, die de dubbele bindingen missen. Elke keer dat u een verhoging van de intracellulaire pH heeft, heeft u een verhoogde affiniteit voor water. Op het moment dat water naar binnen stroomt, is dat een signaal voor de-differentiatie en metose (divisie). Als dit proces oncontroleerbaar doorgaat, krijgen we in feite kanker.

Omgekeerd, wanneer u water uitscheidt, wordt de cel als het ware aangezuurd en een beetje uitgedroogd. Dan krijg je veel differentiatie. Je verhoogt ook de affiniteit van de intracellulaire eiwitten voor kalium en magnesium, terwijl je hun affiniteit voor natrium en calcium vermindert. Wanneer kooldioxide wordt geproduceerd en uit de cel stroomt, trekt het er zelfs calcium en natrium mee.

Als u niet voldoende hoeveelheden kooldioxide produceert, produceert u waarschijnlijk ook niet voldoende ATP, omdat kooldioxide en ATP hand in hand gaan; het zijn tekenen van een goede mitochondriale functie. ATP heeft affiniteit voor magnesium, maar als je niet voldoende ATP hebt, heb je meer ADP, wat de gedegradeerde versie is.

ADP heeft een affiniteit voor calcium. Een lage stofwisseling betekent per definitie cellulaire excitotoxiciteit, cellulaire alkaliteit en cellulaire deling, vanwege het gebrek aan kooldioxide en het gebrek aan ATP. ATP bestaat altijd in het lichaam in een complex met magnesium. Dus als u magnesium gebruikt maar niet voldoende ATP produceert, wordt het niet biologisch beschikbaar. Maar de productie van ATP hangt samen met de productie van kooldioxide.

Kooldioxide verhoogt ook de opname van serotonine in de bloedplaatjes, dus het produceren van voldoende hoeveelheden kooldioxide zal uw extracellulaire serotoninegehaltes verlagen.

Het verhoogt ook de opname van histamine, een zeer ontstekingsmediator. Het transport hangt ook af van kooldioxide en ook van natrium, net als de serotonine ... Dus bijna alles wat je metabolisch doet, in termen van gezondheid, hangt af van de productie van CO2 Het is geen afvalproduct.".

Ademhalingsalkalose en kanker

Cellen kunnen slechts een bepaalde hoeveelheid CO produceren2 per tijdseenheid, dus als je te snel ademt, overweldig je het vermogen van je cellen om een passend CO-niveau te behouden2 Als gevolg hiervan circuleert er overtollige zuurstof in je bloedbaan, maar omdat de CO.2 productie kan de hoeveelheid CO niet bijhouden2 je ademt uit, je krijgt luchtwegalkalose.

Ademhalingsalkalose verhoogt ook de intracellulaire wateropname, zoals zojuist beschreven, en naarmate de pH van de cel toeneemt, veroorzaakt het overproductie van verschillende ontstekingsmediatoren, waaronder lactaat, wat een ander kenmerk is van kankercellen.

"Kankercellen zijn zeer alkalisch, ze produceren veel lactaat te veel en ze hebben een zeer hoge opname van water" Dinkov zegt 'Ik denk zelfs dat het woord tumor een Latijns woord is dat zwelling betekende.

U kunt de zwelling van de tumor in enorme mate verminderen door simpelweg de CO-afgifte te verhogen2 rond de tumor, als deze zich aan de oppervlakte bevindt, of een toenemende opname van CO2 via een CO2 bad of medicijnen die de CO-niveaus verhogen2 in het bloed."

Drugs die CO verhogen2 omvatten koolzuur- en hydraatremmers zoals acetazolamide, die de afbraak van CO verminderen2, waardoor meer CO mogelijk is2 om je bloed op te bouwen.

CO2 Voordelen Uw hele lichaam

Een bijna 150 jaar oud medisch boek beschrijft de vele toepassingen en gezondheidsvoordelen van CO2 die destijds bekend waren. Het omvatte in feite het hele lichaam en een uitgebreide lijst met aandoeningen van de dag, waaronder:

Dementie

Psychiatrische stoornissen zoals manie

Dysenterie

Fistels

Fibrotische omstandigheden

Kinkhoest

Tuberculose

Rhinitis

“Echt, elke aandoening die je kunt bedenken, zowel fysiologisch als mentaal, kan worden verholpen en in veel gevallen worden genezen door de endogene CO te verhogen2 productie en afnemende achteruitgang ”, zegt Dinkov. Migraine is een andere veel voorkomende aandoening die met CO kan worden aangepakt2 In veel gevallen zijn migraine te wijten aan overademing, waardoor er een gebrek aan CO is.2 dat vernauwt de bloedvaten in je hersenen.

Exogene CO2 Leveringsmethoden

Hoewel het natuurlijk belangrijk is om uw endogene (interne) CO-productie te optimaliseren2, exogene levering of suppletie zal zeker de grootste voordelen opleveren, omdat u veel grotere hoeveelheden kunt leveren dan uw lichaam kan produceren. Dergelijke strategieën omvatten:

Ademen in een papieren zak

Koolzuurhoudend water en andere koolzuurhoudende dranken drinken

CO2 baden

Een speciaal pak waarin CO2 wordt gepompt

Hyperbare toediening

Neem kleine hoeveelheden zuiveringszout in uw drinkwater

Een van onze lezers, LSquare, deelde een paar dagen geleden hun ervaring met het ademen van tassen bij het behandelen van hun hypertensie en ik dacht dat je hun verhaal zou leuk vinden als je het niet zou zien in het commentaargedeelte.

Oefening, regelmatig lopen en het verhogen van mijn kalium hielpen mijn hypertensie te verlagen tot de jaren 120-130. Ik begon echter met het ademen van de papieren zak toen Dr. M het vorige maand voor het eerst noemde, en de resultaten konden niet verbazingwekkender zijn. Mijn systolische metingen zijn nu regelmatig minder dan 110, en mijn diastolische zijn in de jaren 50.

Ik had net mijn jaarlijkse fysieke 2 weken geleden en mijn Dr. HERINNERDE hypertensie uit mijn administratie. Slechte dingen worden bijna nooit verwijderd uit je 'permanente record'. En ik had de CO2-ademhaling maar enkele dagen voor die appt gedaan. Ik smeek je om het te proberen als je last hebt van High BP. Het is gratis en het kost je slechts 4-6 minuten per dag..

Een boek geschreven in 1905 door Achilles Rose, M.D. bespreekt levering door rectale insufflatie. Het bevat tientallen casusmeldingen dat het wordt gebruikt voor astma, kinkhoest, dysenterie, colitis, rectale fistels, rhinitis en oorinfecties. Het is fascinerend om te lezen. Er zijn drie soorten CO2 gas:

·         Industriële kwaliteit, gebruikt voor cryokamers, lassen en een verscheidenheid aan andere typisch commerciële toepassingen

·         Food Grade

·         Beverage grade , die 10 keer schoner en zuiverder is dan Food grade, Dit is het soort dat in restaurants wordt gebruikt

Als je CO gaat gebruiken2 therapeutisch gezien is het cijfer dat u wilt gebruiken het Beverage grade cijfer. Commercieel wordt het meestal verkocht of gehuurd in cilinders van 20 pond. Er is genoeg CO2 gas in één cilinder dat als je therapeutisch 1 liter per dag gebruikt, het 250 jaar zal duren.

Er zijn echter kleinere eenheden zoals SodaStream die CO kunnen leveren2 gas. Het probleem is dat je die CO moet gebruiken2 cilinders met SodaStream-apparatuur en er is geen gemakkelijke manier om het gas in een container of tas te doen.

Ik hoop meer in detail te treden over hoe je CO kunt gebruiken2 therapeutisch wanneer ik binnenkort Anders Olsson, ademhalingsinstructeur en de oprichter van Conscious Breathing interview.

 

Bronnen en referenties

·         1 Umzu. Wie is Ray Peat?

·         2 Grenzen in de fysiologie 2 juni 2016; 7

Bron: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2023/12/17/co2-benefits.aspx?ui=07ba04847d3da606336f089f0969627d79f1e004acb37b25456d0c6b44805309&sd=20210406&cid_source=wnl&cid_medium=email&cid_content=art4HL&cid=20231218Z2&foDate=false&mid=DM1502191&rid=1994841271

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...