zondag 31 december 2023

Professor: Oekraïne wordt in de pan gehakt, Rusland domineert het slagveld


Het Oekraïense leger wordt momenteel in de pan gehakt. Rusland domineert het slagveld. Dat zei de Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs in gesprek met oud-jurist Andrew Napolitano.

De Verenigde Staten hielden Oekraïne weg van de onderhandelingstafel en zeiden tegen de Oekraïners dat ze moesten blijven vechten. Het gevolg was dat honderdduizenden mensen stierven, aldus professor Sachs.

President Zelensky en zijn hoogste generaal Zaloezjny zitten in de zak van de VS. Ze worden door de VS gefinancierd en aangestuurd. Het liep uit op een bloedbad en een ramp. En dit blijft doorgaan, zei hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Precies het tegenovergestelde

Dit conflict veroorzaakt een ramp in Oekraïne, jaagt de VS enorm op kosten en dient geen doel, benadrukte professor Sachs.

Biden wilde Rusland verzwakken, maar deed precies het tegenovergestelde. Hij maakte Rusland sterker, droeg bij aan grootschalige modernisering en uitbreiding van het Russische leger en dit was te voorspellen.

Hij heeft deze zinloze oorlog willens en wetens verlengd en daarom heeft hij bloed aan zijn handen, zei Sachs.

Zelensky heeft niet lang meer

Rusland heeft gewonnen en Oekraïne is vernietigd door de EU en NAVO, reageert theatermaker George van Houts. “Wat een vernietiging van jonge levens, infra, economie en ‘westerse waarden’. Oekraïne is verkracht, uit elkaar getrokken en in de oven verbrand door de VS en de EU. Met opzet. Werd al gepland vanaf 2014.”

Volgens Van Houts heeft Zelensky niet lang meer. “Dit is de zoveelste proxy war die de VS en NAVO verliezen. Afghanistan, Syrië.” En dan beweren de VS dat ze Rusland uitgeput hebben. “Jaja.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...