zaterdag 6 januari 2024

FDF-voorman waarschuwt: ‘Dit ziet er niet best uit, het gaat helemaal fout’


De Duitse boeren hebben al succes. Zelfs voordat ze actie zijn gaan voeren, is het succes al daar. De trekkerbelasting is van de baan en de dieselverhoging is uitgesmeerd, weet voorzitter van Farmers Defence Force Mark van den Oever.

“Het is nog niet genoeg, ze gaan gewoon gas geven maandag,” voegt hij toe. Er zullen vanuit Nederland ook groepen boeren zijn die aanhaken.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het gaat helemaal fout

Van den Oever waarschuwt dat Nederlandse veehouders vanaf volgend jaar tussen de 50.000 en 100.000 euro gaan inleveren. “Dit ziet er niet best uit. Het gaat helemaal fout.”

De politiek gaat de boeren volgens hem niet redden. “Die formatie gaat eeuwig lang duren. De VVD gaat trekken en rekken.” En al die tijd zit er nog een demissionair kabinet dat ‘ons in hoog tempo de nek omdraait’.

Samen moeten we het gaan doen

“We zullen met z’n allen weer in de benen moeten komen,” benadrukt de FDF-voorman. “We zullen het met z’n allen moeten doen, één front vormen, net als de Duitsers.”

“Nu zullen we weer moeten zeggen: genoeg is genoeg. Samen moeten we het gaan doen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...