zaterdag 10 februari 2024

Maak kennis met uw (Bio)boeren

 Analyse door Dr. Joseph Mercola   10 februari 2024

 

            Video Link: https://www.bitchute.com/video/AZ6dlIwYpaEj/

 

HET VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

·    Mijn biodynamische merk Solspring heeft een van de grootste assortimenten biodynamische producten van elk bedrijf ter wereld. We bieden meer dan 70 Demeter-gecertificeerde biodynamische voorraadkastjes, van snacks en spreads tot koffie en thee

·    Biodynamische landbouw is een spiritueel-ethisch-ecologische benadering van de landbouw, aanvankelijk ontwikkeld door de Oostenrijkse geleerde Rudolf Steiner, Ph.D., (1861-1925). Biodynamische certificering voldoet aan zowel biologische als regeneratieve certificeringsnormen, en nog wat

·    Biodynamische landbouw biedt superieure gewassen, zowel qua volume als qua verhoogde dichtheid van voedingsstoffen. Biodynamische boerderijen zijn ook volledig zelfvoorzienend

·    Het kopen van voedingsmiddelen die zijn geproduceerd door boerderijen die via Demeter zijn gecertificeerd als biodynamisch, biedt de grootste zekerheid over voedselkwaliteit en ecologische duurzaamheid

·    Maak kennis met uw lokale boeren. Praat met ze. Bezoek hun boerderijen. Biologische, regeneratieve en biodynamische boeren hebben de neiging buitengewoon gepassioneerd te zijn over hun werk en de meesten zullen de mogelijkheid omarmen om consumenten voor te lichten over wat hen onderscheidt

 

De korte video hierboven bevat drie Amerikaanse biodynamische boeren die de grondstoffen leveren die in onze biodynamische productlijn terechtkomen. De eerste is Justin Trussoni, president van Fifth Season Cooperative in Viroqua, Wisconsin. Trussoni verbouwt biodynamische hennep en groenten.

De tweede is Cecil Wright, een biodynamische esdoornboer en oprichter van de Maple Valley Co-op. De derde is Brian Wickert, vice-president van Fifth Season Cooperative. Hij verbouwt sinds 1997 biodynamische groenten en kruiden. Wickert is ook de primaire formuleerder van de biodynamische bodempreparaten die door andere biodynamische telers worden gebruikt.

Zoals opgemerkt door Wickert, mijn biodynamische merk, Solspring,1 heeft nu een van de grootste assortimenten biodynamische producten van elk bedrijf ter wereld. We bieden meer dan 70 Demeter-gecertificeerde biodynamische voorraadstapels, van snacks en spreads tot koffie en thee, en dat is niet in de laatste plaats dankzij onze samenwerking met telers als Wickert, Wright en Trussoni, die hun hart en ziel in hun werk hebben gestopt.

Wat is biodynamisch?

Biodynamische landbouw is een spiritueel-ethisch-ecologische benadering van de landbouw, aanvankelijk ontwikkeld door de Oostenrijkse geleerde Rudolf Steiner,2 Ph.D., (1861-1925). Tegenwoordig voldoet het aan zowel biologische als regeneratieve certificeringsnormen, en nog wat.

Biodynamische landbouw biedt superieure gewassen, zowel qua volume als qua verhoogde dichtheid van voedingsstoffen. Biodynamische boerderijen zijn ook volledig zelfvoorzienend - iets dat zelfs voor de meeste biologische boerderijen niet kan worden gezegd. Zo vereisen biodynamische normen niet alleen dat boeren biologisch diervoeder gebruiken. Het grootste deel van het voer moet daadwerkelijk afkomstig zijn van de boerderij zelf.

En hoewel een biologische boer maar liefst 10% van de boerderij kan afsnijden voor de teelt van gecertificeerde biologische goederen, moet 100% van een biodynamische boerderij voldoen aan de biodynamische normen om in aanmerking te komen voor certificering.

Daarnaast moet 10% van het land ook worden besteed aan het vergroten van de biodiversiteit. Dit kan bijvoorbeeld de vorm aannemen van bosgrond, wetland of insecten. Biodynamische landbouw heeft ook alle kenmerken die verband houden met regeneratieve landbouw, zoals vruchtwisseling, het gebruik van bodembedekkers enzovoort.

Het integreren van dieren op de boerderij, met de nadruk op dierenwelzijn, is een ander kernprincipe van biodynamische landbouw. Kortom, de boerderij wordt gezien als een levend, zelfvoorzienend geheel en de biodiversiteit van zowel planten als dieren maakt daar integraal deel van uit.

Naar mijn mening is dit echt zo goed als mogelijk, en het kopen van voedsel dat is geproduceerd door boerderijen die door Demeter zijn gecertificeerd als biodynamisch, biedt de grootste zekerheid over voedselkwaliteit en ecologische duurzaamheid.


Als je dieper wilt ingaan op de biodynamische principes die door Steiner zijn gepionierd, bekijk dan de documentaire 'The Challenge of Rudolf Steiner' van Jonathan Steiner van Jonathan Steiner hieronder. Het is ook beschikbaar op Amazon Prime Video.


   Video Link: https://youtu.be/ASqW2MRuvoQ

De behoefte aan regeneratieve landbouw is nog nooit zo groot geweest

Moderne, op chemicaliën gebaseerde landbouw heeft geleid tot de vernietiging van plattelandseconomieën, water- en luchtverontreiniging, uitputting van watervoerende lagen, vernietiging van bestuivers en biodiversiteit, bodemerosie en verlies van bodemvruchtbaarheid, klimaatdestabilisatie, voedselverontreiniging, aantasting van voedingsstoffen en de verslechtering van de volksgezondheid .

Volgens de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie3 6 op de 10 Amerikaanse volwassenen hebben nu een chronische ziekte; 4 op de 10 hebben er twee of meer, en een van de belangrijkste redenen daarvoor is slechte voeding.

De meest recente overheidsgegevens4 steun dat, wat aantoont dat 45% van de Amerikanen niet voldoet aan de dagelijkse vereisten voor vitamine A, 46% krijgt niet genoeg vitamine C, 95% voldoet niet aan hun vitamine D-behoefte, 84% krijgt niet genoeg vitamine E en 15% krijgt niet genoeg zink. Elk van deze tekortkomingen kan problemen opleveren. Zoals opgemerkt door de auteurs :5

“Een goed functionerend immuunsysteem is essentieel voor de menselijke gezondheid en het welzijn. Micronutriënten zoals vitamine A, C, D, E en zink hebben verschillende functies in het hele immuunsysteem, maar onvoldoende inname van voedingsstoffen is wijdverbreid in de Amerikaanse bevolking.

Een groot aantal onderzoeken toont aan dat tekortkomingen in de voedingsstoffen de immuunfunctie kunnen schaden en de immuunrespons kunnen verzwakken ... Voedingssupplementen kunnen helpen bij het aanpakken van de nutriënten voor deze immuunondersteunende voedingsstoffen ...

Gezien de langdurige aanwezigheid en verbreding van de nutriëntenkloven in de Verenigde Staten - met name in kritieke voedingsstoffen die de immuungezondheid ondersteunen - moeten volksgezondheidsmaatregelen richtlijnen aannemen om een adequate inname van deze micronutriënten te garanderen."

Helaas denk ik niet dat dat zal gebeuren, want zelfs als je de aanbevolen hoeveelheid fruit en groenten consumeert, zul je om de simpele reden dat je nog steeds niet aan de voedingsbehoeften voldoet de conventioneel geteelde producten van vandaag bevatten veel minder voedingsstoffen dan hun tegenhangers 50 jaar geleden.6

De reden hiervoor is dat planten hun voedingsstoffen uit de grond halen en als de grond geen voedingsstoffen meer heeft, zullen de vruchten, groenten en kruiden ook lagere hoeveelheden bevatten.

In de fabriek gekweekt, GGO-graangevoerd vlees, eieren en zuivel bevatten doorgaans ook lagere niveaus van omega-3 vetzuren, vitamine E, bètacaroteen, antioxidanten en geconjugeerd linolzuur (CLA) dan 100% met gras gevoede en biologisch dynamisch gekweekte dierlijke producten.

Onderzoek7 heeft consequent aangetoond dat biologische voedingsmiddelen aanzienlijk grotere hoeveelheden antioxidanten bevatten, vooral in regeneratieve systemen zonder till8 en een antioxidantrijk dieet wordt geassocieerd met verminderde risico's voor chronische ziekten, waaronder hart- en hersenaandoeningen en bepaalde vormen van kanker.

En nogmaals, biodynamisch is biologisch op steroïden, dus het spreekt voor zich dat biodynamisch voedsel misschien nog voedzamer is dan gecertificeerd biologisch, vooral omdat zoveel aandacht ligt in het optimaliseren van de bodem.

Download dit artikel voordat het verdwijnt  https://media.mercola.com/ImageServer/Public/2024/February/PDF/biodynamic-agriculture-pdf.pdf

Een landbouw-U-Bocht nemen is noodzakelijk

Voedselzekerheid is niet langer een gegeven, ook al heb je genoeg beschikbare grond, en hier is waarom :

·         De uitputting van grondwater neemt toe.9

·         Watervervuiling verslechtert - Kostbare waterbronnen worden ook bedreigd door vervuiling door grootschalige monocrop-boerderijen en geconcentreerde diervoederactiviteiten.10 Volgens een rapport11 door Milieu Amerika is agribusiness van bedreven een van de grote bedrechten voor de Amerikase waterwegen.

·         Bodemerosie en afbraak nemen snel toe - Twaalf jaar geleden, in 2012, merkte professor John Crawford van de Universiteit van Sydney op dat 40% van de landbouwbodems over de hele wereld al geclassificeerd was als aangetast of ernstig aangetast.12 Deurconventie landbouwmethoden beschikbaar voor 10 tot 40 keer naalder dan de natuur op natuurgebied bijze kan regen en aanhalen.13,14

·         Woestijnvorming versnelt - Land verandert in een snelle clip in woestijn en daarmee verliezen we de biodiversiteit van zowel planten- als dierenleven.

Biodynamische landbouw is het antwoord waar iedereen naar op zoek is

Het goede nieuws is dat biodynamische landbouw al deze problemen en meer aanpakt. We hebben alleen een groter landbouwsegment nodig om de overgang te maken. Onze beslissing om samen te werken met Maple Valley Co-op en Fifth Season Cooperative is slechts een klein deel van de poging om die niche uit te breiden en te normaliseren. De vraag uitbreiden door biodynamische producten te kopen, is hoe u daarbij kunt helpen. Zoals Wickert opmerkt, zijn de redenen om biodynamisch voedsel te kopen onder meer:

·         Het is voedzamer, dus je hoeft niet zoveel te eten

·         Het heeft een langere houdbaarheid dan conventionele producten

·         Biodynamische toeleveringsketens houden zich bezig met associatie-economie en zorgen ervoor dat iedereen in de toeleveringsketen, van onder naar boven, een fatsoenlijk inkomen kan verdienen

Ik hoop dat je hebt genoten van deze kleine 'slanke piek' in de biodynamische boerderijen die deel uitmaken van ons merk. Weten wie uw boeren zijn, waar uw voedsel vandaan komt, hoe het is gegroeid en volgens welke principes - dit zijn allemaal belangrijke aspecten van een echt gezonde levensstijl.

Maak dus kennis met uw lokale boeren. Praat met ze. Bezoek hun boerderijen. De meesten laten u graag zien en bespreken hun processen. Biologische, regeneratieve en biodynamische boeren hebben de neiging buitengewoon gepassioneerd te zijn over hun werk en de meesten zullen de mogelijkheid omarmen om consumenten voor te lichten over wat hen onderscheidt.

·          

Bronnen en referenties

·         1 Solspring

·         2 Biodynamische Vereniging, Rudolf Steiner Bio

·         3 CDC chronische ziekten in Amerika

·         4, 5 Nutriënten juni 2020; 12 (6): 1735

·         6 Rodale Institute Nutrient Density

·         7 McCarrison Society. Gezonde bodems, gezonde mensen

·         8 Witboek maart 2015/2016

·         9 Nature 2024; 625: 715-721

·         10 CDC.gov, Understanding CAFOs and Their Impact on Communities (PDF)

·         11 Milieu Amerika 29 juni 2016

·         12 Time Magazine 14 december 2012

·         13 FEWresources.org Afvallen (gearchiveerd)

·         14 Scholar Archive, Environment, Development and Sustainability 2006; 8: 119-137 (PDF) (Gearchiveerd)

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/02/10/biodynamic-agriculture.aspx?ui=07ba04847d3da606336f089f0969627d79f1e004acb37b25456d0c6b44805309&sd=20210406&cid_source=wnl&cid_medium=email&cid_content=art3HL&cid=20240115Z2&foDate=false&mid=DM1513490&rid=2018949890


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...