zondag 25 februari 2024

Topman Oekraïense militaire inlichtingendienst: Navalny overleden aan bloedprop


De Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny is gestorven aan de gevolgen van een bloedprop. Dat heeft Kyrylo Boedanov, de baas van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, gezegd, meldt het Oekraïense journalistieke platform Hromadske.

“Ik stel je misschien teleur, maar we weten dat hij is overleden aan een bloedprop. Het is min of meer bevestigd. Dit komt niet van internet, een natuurlijke dood helaas,” zei Boedanov tegen verslaggevers.

Europese Commissie houdt Rusland verantwoordelijk

Op 16 februari maakte Rusland bekend dat Navalny was overleden. Hij werd tijdens een wandeling onwel en viel flauw. Artsen zouden hem tevergeefs hebben gereanimeerd.

De Oekraïense president Zelensky beweerde dat Navalny door Poetin is vermoord. EU-baas Ursula von der Leyen en vicevoorzitter Josep Borrell zeiden in een gezamenlijke verklaring dat de Europese Commissie ‘alles in het werk zal stellen’ om Rusland verantwoordelijk te houden voor de dood van Navalny.

“Hij is langzaam vermoord door president Poetin en zijn regime, die niets zo vrezen als weerwoord van hun eigen mensen,” schreven ze.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...