dinsdag 9 april 2024

Zwitserland wil bevolking tot 10 miljoen burgers beperken

 april 8, 2024   21

 

   Duits-Zwitserse grens bij Konstanz / Maksym Kozlenko / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Zwitserland gaat een referendum houden over het probleem van de massa-immigratie, waardoor de bevolking van het land tot het jaar 2050 beperkt zou worden tot slechts 10 miljoen inwoners.

Zwitserland staat zijn burgers toe om referenda te organiseren als ze binnen 18 maanden 100.000 handtekeningen verzamelen.

Thegatewaypundit bericht:

Als gevolg daarvan heeft de conservatieve Zwitserse Volkspartij (SVP) deze week 114.600 handtekeningen ingediend bij de Bondskanselarij in de hoofdstad Bern, wat betekent dat er een referendum zal worden gehouden.

“Massa-immigratie zet haar hectische koers voort … met verwoestende gevolgen voor ons kleine land,” zei de partij in een verklaring. [Het aannemen van dit initiatief] is dringend nodig om ons unieke landschap, onze hoge levenskwaliteit, onze bovengemiddelde welvaart en voor een veilige, vrije toekomst voor ons en onze kinderen te beschermen.”

Hoewel de precieze vraag onduidelijk is, geeft het voorstel de Zwitsers de kans om voor een voorstel te stemmen dat “de permanente bevolking van Zwitserland niet meer dan 10 miljoen mensen mag zijn voor het jaar 2050.” De huidige bevolking is iets minder dan negen miljoen mensen.

Mocht de bevolking de 9,5 miljoen overschrijden, dan moet de regering “maatregelen nemen, in het bijzonder op het gebied van asiel en gezinshereniging, met het oog op naleving.” Als dit niet lukt, dan zou het land uit een overeenkomst met de Europese Unie stappen, waarvan het geen lid is, die vrij verkeer over het continent toestaat.

De leider van de partij, Marcel Dettling, maakte duidelijk dat gecontroleerde immigratie de weg vooruit is. “Vandaag komen er te veel buitenlanders aan, en niet de juiste. We hebben gecontroleerde immigratie nodig die ons land en onze bevolking ten goede komt,” zei hij na het indienen van de handtekeningen.

 Zwitserland wordt algemeen erkend als een van de meest welvarende landen ter wereld, bekend om zijn sterke economie, politieke stabiliteit en hoge levensstandaard. Het land staat ook hoog op de wereldranglijst van geluk en welzijn.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/zwitserland-wil-bevolking-tot-10-miljoen-burgers-beperken/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...