zaterdag 11 mei 2024

Duizelingwekkende cijfers: Moderna-baas onthult op het WEF hoeveel mensen lijden aan long covid (lees: long vax)


Stephane Bancel, de grote baas van Moderna, vroeg op een bijeenkomst van het World Economic Forum in Saoedi-ArabiĆ« aandacht voor long covid (lees: long vax).

“Het is verschrikkelijk,” zei hij. “In de Verenigde Staten zijn er 16 miljoen mensen met long covid, vooral jonge mensen – twintigers, dertigers, veertigers.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel ingrijpend

“De verhalen die je hoort, zijn vreselijk,” vervolgde Bancel. “Sommigen die voorheen 5 kilometer konden hardlopen, kunnen amper lopen door permanente longschade. Dat is heel ingrijpend.”

Hij zei dat jonge mensen wereldwijd kampen met long covid.

Geen werk

Vier miljoen Amerikanen hebben geen werk vanwege long covid, stelde Bancel. “Stel je eens voor hoe groot de impact is op henzelf, hun gezin en de economie, de inflatie.”

De Moderna-baas opperde dat we veel meer geld moeten investeren in preventie.

Er bestaat niet zoiets als ‘long covid’

Gezondheidsexperts uit AustraliĆ« zijn eerder tot de ontdekking gekomen dat de symptomen die worden toegeschreven aan ‘long covid’ niet anders zijn dan langdurige klachten bij bijvoorbeeld de griep.

De overheidswetenschappers zeggen dat we de angstopwekkende term niet langer moeten gebruiken.

“Wij zijn van mening dat het tijd is om te stoppen met termen als ‘long covid’, zei dr. John Gerrard, de Chief Health Officer van Queensland, die de studie overzag.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...