zondag 14 juli 2024

De “warmste juni ooit gemeten”

 “In een artikel dat ik op 20 juni 2024 schreef, voorspelde ik”, schrijft Craig David, dat:

Terwijl we allemaal bibberen in het herfstweer tijdens wat zomer zou moeten zijn en sommigen van ons zelfs de centrale verwarming weer aan hebben gezet of onze winterdekbedden zijn blijven gebruiken, is er één zekerheid: over een paar weken zullen de goede mensen van Met Office en de BBC ons vertellen dat we zojuist de “warmste juni ooit” hebben gehad. Het Met Office en de BBC hebben immers dezelfde bewering gedaan over de verschrikkelijke april en de ellendige mei.

In het artikel heb ik drie mogelijke trucs voorgesteld die het Met Office en de BBC zouden kunnen gebruiken om hun bewering dat juni “de warmste ooit” is, te rechtvaardigen:

      • Zouden ze het lef hebben om te beweren dat juni in het Verenigd Koninkrijk de warmste maand ooit was, terwijl iedereen weet dat dat niet zo was?
      • Of zullen het Met Office en de BBC een plek kiezen waar het weer enigszins redelijk was – misschien Griekenland, Spanje of India – om hun klimaatramp te rechtvaardigen?
      • Of proberen ze ons af te schepen door te beweren dat juni in het Verenigd Koninkrijk weliswaar een ramp was qua weer, maar dat de wereldwijde temperaturen (als je zoiets al kunt meten) op recordhoogte lagen?

Nou, precies zoals ik voorspelde, werd ons verteld dat juni de warmste maand ooit was: Uit de Mail: ‘Vorige maand was officieel de warmste juni ooit gemeten‘.

Om deze bewering te rechtvaardigen, gebruikten de ‘deskundigen’ de derde truc: ‘beweren dat, hoewel juni in het Verenigd Koninkrijk qua weer een ramp was, de wereldwijde temperaturen (als zoiets al gemeten kan worden) op recordhoogte lagen.’

De sleutelwoorden zijn “op recordhoogte”. Wat de ‘wetenschappers’ deze keer als begin van de records gebruikten, is het jaar 1980 – een paar jaar nadat satellieten werden gebruikt om de temperatuur van de aarde te meten. Vóór het einde van de jaren 70 was er geen manier om de temperatuur van de aarde te meten, omdat temperaturen op veel plaatsen niet werden geregistreerd.

Maar laten we onszelf eraan herinneren wat er in de jaren 60 en 70 met het klimaat van de aarde gebeurde. De temperaturen waren zo laag dat zelfs de klimaatcatastrofistische krantThe Guardian

 een nieuwe ijstijd voorspelde:

Er werden misoogsten en massale hongersnood verwacht:

De CIA kreeg de opdracht een rapport te schrijven voor de Amerikaanse president over de gevolgen van de naderende ijstijd:

En de experts vreesden dat de wereldwijde afkoeling nooit zou stoppen:

Natuurlijk is de voorspelde ijstijd nooit uitgekomen en, heel natuurlijk, werden de afkoelende jaren 60 en 70 gevolgd door een periode van opwarming. Klimaatcatastrofisten zijn er nooit aan toegekomen om ons uit te leggen hoe de wereldwijde temperaturen in de jaren 60 en 70 zo’n 20 jaar lang konden afkoelen terwijl de hoeveelheid atmosferische CO 2 toenam. Ik denk dat we die vraag niet mogen stellen, anders zouden we kunnen concluderen dat de klimaatkoning geen kleren aan heeft.

Bovendien zijn er sterke aanwijzingen dat de verschroeiende hete jaren twintig en dertig, de jaren van de Amerikaanse “Dustbowl” die in John Steinbecks roman The Grapes of Wrath wordt beschreven, veel heter waren dan de huidige zogenaamd “record”-temperaturen:

Er werd voorspeld dat de zeespiegel 12 meter zou stijgen en dat de helft van Engeland onder de golven zou verdwijnen:

Omdat de gletsjers en ijskappen zouden smelten:

Om af te sluiten, er is nog een van de vele grafieken die suggereren dat de jaren 20 en 30, toen de atmosferische CO 2 -niveaus het laagst waren in de afgelopen 100 jaar, veel heter waren dan de huidige zogenaamde “record”-temperaturen. Dat is de grafiek van de oppervlakte van bosbranden in de VS:

Was juni 2024 echt de warmste maand sinds de metingen begonnen, zoals onze heersers beweren? Dat laat ik aan u over om te beslissen.

Bron: https://dissident.one/de-warmste-juni-ooit-gemeten


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...