donderdag 11 juli 2024

Nieuwe studie: ‘Kooldioxide en een opwarmend klimaat zijn geen problemen’

 11/07/2024


In plaats daarvan zijn warmte en een verhoogd CO2-gehalte een zegen voor de mensheid.

Een nieuw, door vakgenoten beoordeeld artikel gepubliceerd in The American Journal of Economics and Sociology ( May en Crok, 2024 ) weerlegt de heersende ‘wijsheid’ die stelt dat een warmer klimaat en groenere vegetatie problematisch zijn, schrijft Kenneth Richard.

De auteurs beschrijven de verschrikkingen van de veel koudere Kleine IJstijd die beschavingen vernietigde (mislukte oogsten, jaren zonder zomer). De helft van de Finse bevolking en 15% van de Schotse burgers stierven in de jaren 1690, voornamelijk door de door de kou veroorzaakte hongersnoden en bevroren watervoorraden.

De verhoogde CO2-uitstoot en warmte zijn respectievelijk voor 70% en 8% verantwoordelijk voor een veel groener en meer begroeid landschap over de hele wereld sinds de jaren 80.

De incidentie en ernst van stormen, orkanen, overstromingen en extreem weer in het algemeen hebben de afgelopen decennia een vlakke tot dalende trend doorgemaakt. Daarom is het “moeilijk om ongebruikelijk weer of een weergerelateerde ramp te vinden die kan worden toegeschreven aan klimaatverandering, of deze nu natuurlijk of door de mens is veroorzaakt.”

“52 van de 53 onderzoeken naar rampenverliezen als gevolg van extreem weer konden de gebeurtenissen niet toeschrijven aan menselijke oorzaken…”

De Amerikaanse overheid schat dat de opwarming sinds 1950 het bruto binnenlands product van het land met minder dan 0,5% heeft verminderd, en dat een geschatte opwarming van 3°C tegen 2100 het BBP nog steeds met minder dan 1% vermindert. Gezien het feit dat de Amerikaanse economie met 800% is gegroeid van 1950 tot nu, betekent dit dat veronderstelde “schade” door warmte en verhoogde CO2 niet detecteerbaar zou zijn.

De zoektocht om de wereld te ‘redden’ van opwarming en een verhoogd CO2-gehalte is ontdaan van wetenschappelijke en sociaal-economische waarde.

Beeldbron: May en Crok, 2024

Beeldbron: May en Crok, 2024


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/nieuwe-studie-kooldioxide-en-een-opwarmend-klimaat-zijn-geen-problemen

---------------- 

De mondiale plantengroei versnelt dankzij hogere kooldioxideniveaus, zo blijkt uit een nieuwe studie

Het tempo van de mondiale vergroening, veroorzaakt door de recente toename van kooldioxide in de atmosfeer, is de afgelopen twintig jaar versneld, volgens belangrijke nieuwe bevindingen die onlangs zijn gepubliceerd door een groep Chinese wetenschappers, schrijft Chris Morrison.  Ongeveer 55% van de mondiale landmassa vertoonde een “versnelde” groei van de vegetatie, terwijl slechts 7,3% een toegenomen … Meer lezen overDe mondiale plantengroei versnelt dankzij hogere kooldioxideniveaus, zo blijkt uit een nieuwe studie

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...