maandag 19 augustus 2024

14.000 Britten zeggen invalide te zijn geraakt door de prik, maar volgens de overheid zijn ze niet invalide genoeg


Ongeveer 14.000 Britten hebben de overheid verzocht om schadevergoeding omdat ze naar eigen zeggen invalide zijn geraakt door de COVID-19-vaccins. Dat schrijft de krant The Telegraph.

Slechts 175 van hen, minder dan 2 procent, hebben tot nu toe een eenmalig bedrag van 120.000 pond (140.000 euro) gekregen.

Uit gegevens waar de krant de hand op heeft weten te leggen, blijkt dat de mensen die in aanmerking kwamen voor een schadevergoeding een beroerte, hartaanval of gevaarlijke bloedproppen hadden gekregen of verlamd waren geraakt.

Niet invalide genoeg

97 procent van die 175 mensen kreeg het vaccin van AstraZeneca toegediend en de overige 3 procent Pfizer of Moderna.

De krant merkt op dat de Britse overheid het AstraZeneca-vaccin bleef aanprijzen, terwijl andere landen – waaronder Duitsland, Frankrijk, ItaliĆ« en andere Europese landen – in maart 2021 op de pauzeknop hadden gedrukt na alarmerende berichten over bloedstolsels.

Duizenden mensen kregen geen schadevergoeding omdat er volgens de overheid geen concreet bewijs is dat hun gezondheidsproblemen het gevolg zijn van de vaccins.

Honderden verzoeken werden afgewezen omdat deze mensen ‘niet invalide genoeg’ waren. Volgens de regels van het zogeheten Vaccine Damage Payment Scheme (VDPS) kan iemand pas bij 60 procent invaliditeit in aanmerking komen.

Medeleven

Een woordvoerder van AstraZeneca zei tegen de krant dat ‘de voordelen van vaccinatie opwegen tegen de risico’s op extreem zeldzame potentiĆ«le bijwerkingen’.

De woordvoerder betuigde zijn medeleven aan eenieder die een geliefde is kwijtgeraakt of gezondheidsproblemen heeft gemeld.

In mei trok AstraZeneca, dat officieel heeft toegegeven dat de prik bloedproppen kan veroorzaken, zijn coronavaccin van de markt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...