vrijdag 23 augustus 2024

Atlantische Oceaan koelt in recordtempo af en niemand weet waarom


Er is iets vreemds aan de hand in de Atlantische Oceaan en experts kunnen er de vinger niet op leggen.

De afgelopen maanden is de Atlantische Oceaan in recordtempo afgekoeld. Uit gegevens van de Amerikaanse weerdienst NOAA blijkt dat de oppervlaktetemperatuur sinds mei drastisch is gedaald. Normaal gesproken stijgen de temperaturen in deze tijd van het jaar juist.

De Atlantische Oceaan is een halve graad koeler dan normaal.

Voor een raadsel

La Niña, in veel opzichten het tegengestelde van El Niño, lijkt ervoor te zorgen dat de oceaan ongewoon koud is. Deze weerpatronen zijn zeer complex en moeilijk te voorspellen. Normaal gesproken treedt La Niña pas op in september en dus staan experts voor een raadsel.

“De Atlantische Oceaan is rap aan het afkoelen. Hier zijn geen doemkoppen van te maken. Dus dit zal niet zo uitgebreid in het nieuws komen,” merkt bioloog Richard Steenvoorden op.

Nooit eerder gezien

“Zal de NOS dit gaan vermelden?” vraagt hij.

Wetenschapper Ferdinand Meeuws voegt toe: “Klimaatalarm code blauw. De Atlantische Oceaan is aan het afkoelen met recordsnelheid, nooit eerder gezien. En de klimaatalarm-wetenschappers weten niet waarom en waardoor.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...