vrijdag 23 augustus 2024

NASA-astronaut legt hier uit waarom we niet zijn teruggegaan naar de maan, geloof jij hem?


Begin dit jaar werd bekend dat het langer duurt voor er weer mensen rondlopen op de maan. De geplande missies hebben vertraging opgelopen en worden uitgesteld, maakte de NASA bekend.

Eind dit jaar zou een ruimtevaartuig met vier mensen naar de maan en terug vliegen, zonder te landen. Die missie is verschoven naar september volgend jaar. De volgende missie, waarbij mensen daadwerkelijk voet op de maan zetten, is ook uitgesteld. Dat wordt op zijn vroegst september 2026.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Technologie ‘vernietigd’

Terugkeren naar de maan is een logische volgende stap. Helaas ‘beschikken we niet langer over de technologie’ om daar te komen en opnieuw bouwen is ‘tijdrovend en duur’. Dat zei de Amerikaanse astronaut Don Pettit in 2016 tijdens de Space for Innovation-conferentie in het Science Museum in Londen. De bijeenkomst ging over de toekomst van de ruimtevaart.

Pettit, die meewerkte aan de bouw van het internationale ruimtestation ISS, zei tegen IBTimes UK: “Ik zou in een nanoseconde naar de maan gaan. Het probleem is dat we niet meer beschikken over de technologie om dat te doen. We hebben die technologie vernietigd en het is een pijnlijk proces om die opnieuw te bouwen.”

Hierna zouden we volgens de astronaut naar Mars moeten gaan.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...