zaterdag 10 augustus 2024

Britse politie dreigt buitenlandse burgers te vervolgen en uit te wijzen die ‘Orwelliaanse’ online-spraakwetten overtreden

augustus 10, 2024   16  

   Screenshot video X

De Britse politie dreigt burgers van andere landen, waaronder de Verenigde Staten, aan te klagen en uit te wijzen als ze vinden dat ze hun online spraakwetgeving hebben overtreden, zelfs als de persoon in kwestie in een land woont dat de vrijheid van meningsuiting respecteert.

“We zullen de volle kracht van de wet inzetten tegen overtreders,” kondigde Metropolitan Police Chief Sir Mark Rowley vrijdag aan in een tv-interview, bericht Thepeoplesvoice.

“Of je nu in dit land misdaden pleegt op straat, of van verder weg online, we zullen achter je aan komen,” vervolgde Rowley.

Op de vraag of dat ook geldt voor “high profile figures” zoals Elon Musk, antwoordde het hoofd van de politie bevestigend en beloofde hij “keyboard warriors” aan te pakken.

De Orwelliaanse aankondiging van de Metropolitan Police werd gedaan kort nadat Jordan Parlour was veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf voor een Facebookpost.

De politie in Groot-Brittannië heeft van de regering toestemming gekregen om burgers massaal te arresteren die inhoud op social media plaatsen die ‘debunked’ is door Facebook factcheckers.

Sky News meldt dat een Britse vrouw is gearresteerd door de politie van Cheshire voor het plaatsen van inhoud die door factcheckers als ‘onwaar’ wordt beschouwd.

De 55-jarige vrouw werd gearresteerd in de buurt van de noordelijke stad Chester op “verdenking van het publiceren van geschreven materiaal om rassenhaat aan te wakkeren en valse communicatie.”

Hoofdinspecteur Allison Ross gaf een verklaring waarin ze uitlegde hoe de post de protesten en rellen in het Verenigd Koninkrijk van de afgelopen week zou hebben “aangewakkerd”, die volgens haar begonnen als gevolg van “kwaadaardige en onjuiste communicatie online.”



Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/britse-politie-dreigt-buitenlandse-burgers-te-vervolgen-en-uit-te-wijzen-die-orwelliaanse-online-spraakwetten-overtreden/

 

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...