zondag 11 augustus 2024

Man krijgt 20 maanden cel wegens Facebookbericht: ‘Huiveringwekkend’


 Een Britse rechtbank heeft een man veroordeeld tot 20 maanden cel omdat hij zijn vrienden op Facebook had opgeroepen om een hotel te slopen waar migranten worden gehuisvest.

Jordan Parlour (28), die net buiten Leeds woont, pleitte schuldig aan het ‘publiceren van bedreigend, beledigend of gewelddadig materiaal om rassenhaat aan te wakkeren’. In ruil voor zijn ‘bekentenis’ kreeg hij een gevangenisstraf van 20 maanden in plaats van vijf jaar.

Journalist Joost Niemoller reageert verbaasd: “Twintig maanden gevangenisstraf voor het plaatsen van een Facebookbericht.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het gezicht van totalitarisme/fascisme

“Huiveringwekkend dit,” vindt oud-psycholoog Steve Van Herreweghe. “Het gezicht van totalitarisme/fascisme. Dit terwijl moslimfundamentalisten met dolken op straat, seksuele delinquenten, ‘met rust’ worden gelaten.”

Relschoppers bestormden meerdere hotels waar migranten worden opgevangen, waaronder het Britannia-hotel in Seacroft, waar het Facebookbericht betrekking op had. Er bevonden zich op dat moment 210 migranten in het hotel, dat zaterdagavond in lockdown ging tijdens de rellen.

Een andere Brit, de 26-jarige Tyler Kay uit Northampton, kreeg meer dan drie jaar cel, een dag nadat hij op X had geschreven: ‘Zet alle hotels die vol zitten met die schoften in de fik’.

Provocatie

Redacteur en ondernemer Rutger van den Noort denkt dat de sterke inperking van de vrijheid van meningsuiting in Groot-Brittannië uiteindelijk slecht zal uitpakken. “Het is een provocatie van een westerse waarde uitgevoerd door een overheid, waarmee ze haar legitimiteit op het spel zet,” zegt hij.

In zekere zin gooit de Britse overheid nu alleen maar meer olie op het vuur door er met de knoet overheen te gaan, aldus Van den Noort. Volgens hem dringt de vraag zich op of Groot-Brittannië nog wel een echte democratische rechtsstaat is.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...