woensdag 18 september 2024

EU verbiedt Hongarije om voedselprijzen te verlagen

 september 16, 2024   41

   Coffee-king / Pixabay

Het Europees Hof van Justitie heeft de Hongaarse wet op vaste prijzen voor bepaalde basisvoedingsmiddelen zoals meel, eieren en melk nietig verklaard. Volgens het Hof belemmeren de regels de vrije concurrentie en zijn ze in strijd met de Europese wetgeving.

De Hongaarse regering, vertegenwoordigd door minister van Economie Márton Nagy, heeft de beslissing bekritiseerd en beschuldigt grote multinationals ervan dat ze proberen hun winsten te maximaliseren ten koste van Hongaarse gezinnen, bericht Fria Tider.

De heer Nagy beweerde dat bedrijven als Spar en de Europese Commissie samen de pogingen van Hongarije dwarsbomen om zijn consumenten te beschermen door middel van prijscontroles op basisgoederen.

Het ministerie van Nationale Economie benadrukte dat de regering prijsverlagingen zal blijven steunen om de consumenten van het land te beschermen.

De achtergrond van het conflict is een wet die tijdens de pandemie werd ingevoerd en later werd aangepast vanwege de oorlog in Oekraïne.

De wet dwong detailhandelaars om bepaalde producten op voorraad te houden en tegen vaste prijzen te verkopen, tot ongenoegen van levensmiddelengigant Spar, die de wet aanmeldde bij de Europese Commissie.

De uitspraak van het Hof betekent nu dat deze regels in strijd zijn met de EU-beginselen van vrije concurrentie.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/eu-verbiedt-hongarije-om-voedselprijzen-te-verlagen/

 

 


Een paar woorden over voedsel: Kijk en luister je naar de trends en wat dat betekent voor de keukentafel van je gezin?

Bereid jij je voor op een lange periode van ontberingen, inclusief voedselgebrek? China wel. De communistische regering van China legt voorraden aan van tonnen en tonnen voedsel. Waarom? schrijft Leo Hohmann. All News Pipeline meldt dat Tommy Waller, voorzitter en CEO van de denktank Center for Security Policy in Washington, D.C., zegt dat de meeste … Meer lezen overEen paar woorden over voedsel: Kijk en luister je naar de trends en wat dat betekent voor de keukentafel van je gezin?

https://www.frontnieuws.com/een-paar-woorden-over-voedsel-kijk-en-luister-je-naar-de-trends-en-wat-dat-betekent-voor-de-keukentafel-van-je-gezin/

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...