dinsdag 3 september 2024

Nieuwe studie trekt de fossiele oorsprong van olie en gas in twijfel

03/09/2024

De huidige hypothese is dat ruwe olie en aardgas het product zijn van organisch fossiel materiaal. Maar een nieuw gepubliceerde studie trekt dit in twijfel. In laboratoriumexperimenten ontdekten wetenschappers dat deze koolwaterstoffen zich onder hoge druk in de aardmantel kunnen vormen, meldt Report24.

Een onlangs gepubliceerde studie met de titel ‘Genesis van diepe abiogene koolwaterstofsystemen’ betwist de wijdverbreide veronderstelling dat olie en aardgas uitsluitend uit fossiele bronnen komen. Wetenschappers onder leiding van Vladimir G. Kutcherov van het Zweedse KTH Royal Institute of Technology presenteren bewijs voor een alternatieve theorie over de vorming van koolwaterstoffen diep in het binnenste van de aarde. Dit wordt ook bepleit door andere wetenschappers ( zie hier ).

In laboratoriumexperimenten konden de onderzoekers aantonen dat koolwaterstoffen kunnen ontstaan ​​onder hoge druk en extreme temperaturen, zoals die voorkomen in de aardkorst en de bovenmantel. Bij drukken tussen 3 en 22 gigapascal en temperaturen tot 3000 graden Celsius werden aanvankelijk gasvormige koolwaterstoffen met maximaal 6 koolstofatomen gevormd. Er ontstonden ook langere koolstofketens, die typisch zijn voor aardolie.

Deze resultaten ondersteunen de zogenaamde abiogene theorie van de productie van koolwaterstoffen. Er wordt gesteld dat het merendeel van de olie- en gasvoorraden niet uit organisch materiaal is voortgekomen, maar is gevormd door geologische processen diep in de aarde.

Een sleutelelement van deze theorie zijn de zogenaamde diepe vloeistoffen: complexe vloeistofmengsels die volgens de onderzoekers fungeren als een natuurlijk katalytisch systeem. Ze bevatten onder meer methaan, waterstof, koolstofdioxide en elementaire zwavel. Dit laatste speelt een belangrijke rol bij de polymerisatie van koolwaterstoffen tot langere ketens.

Metalen zoals vanadium zijn ook bij de processen betrokken en maken de vorming van dikkere aardolie met langere koolstofketens mogelijk. Volgens de wetenschappers verklaart de variabiliteit in de samenstelling van de diepe vloeistoffen de verschillende eigenschappen van olie- en gasvoorraden.

De studie biedt een mogelijke verklaring voor verschijnselen die moeilijk te rijmen zijn met de klassieke fossielebrandstoftheorie. Deze omvatten de methaanmeren op Saturnusmaan Titan, evenals berichten over olievelden die zich lijken aan te vullen nadat ze als uitgeput worden beschouwd.

De onderzoekers benadrukken dat hun bevindingen verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor ons begrip van de mondiale koolwaterstofvoorraden. Als de theorie wordt bevestigd, kunnen de olie- en gasvoorraden aanzienlijk groter zijn dan eerder werd gedacht.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/nieuwe-studie-trekt-de-fossiele-oorsprong-van-olie-en-gas-in-twijfel

 

Top 10 plaatsen waar u ZEKER uw handen moet wassen na aanraking

  16-12-2024 //  SD. Wells  //  2K  Views Tags:  bacteria places ,  badhealth ,  ziekteoorzaken ,  deurkiemen ,  kiem beladen ,  kiemplaat...