dinsdag 3 september 2024

CIA-klokkenluider schokt wereld: ‘Kijk, dit is nou een voorbeeld van een interessant verhaal, iets nieuws’

 


Op 3 november 1989 gebeurde er iets opmerkelijks. Die dag gaf John Stockwell bij de American University een lezing over het reilen en zeilen bij de CIA. De toespraak werd later uitgezonden op de politieke zender C-SPAN.

Stockwell, die de leiding had over de operaties van de CIA in Angola, legde de aanwezigen en de kijkers uit hoe de CIA in meer dan 20 landen overheden destabiliseerde en drugskartels opzette. “We hebben verkiezingen gemanipuleerd in tientallen landen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

6 miljoen mensen

“We hebben wereldleiders vermoord, waaronder de Amerikaanse president in 1963.”

Stockwell schat dat de CIA in de loop der jaren zo’n 6 miljoen mensen heeft vermoord. Vooral vrouwen en kinderen. Dat is overigens een zeer conservatieve schatting: hij denkt dat het werkelijke aantal nog een stuk hoger ligt.

Die mensen zouden niet overleden zijn als er geen belastinggeld naar de CIA was gegaan om landen te destabiliseren, benadrukte hij.

Hoe zit dat tegenwoordig?

“Kijk, dit is nou een voorbeeld van een interessant verhaal. Iets nieuws. Waarvan je zegt: verdraaid, zo hebben we het eigenlijk nog niet bekeken,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet.

“Hoe zit dat tegenwoordig, bijvoorbeeld in Oekraïne? Bijvoorbeeld met al die ‘kleurenrevoluties’?” vraagt Baudet. “Welke betrokkenheid heeft de CIA op de achtergrond precies? Dit is nou iets waar journalisten iets mee zouden moeten doen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...