dinsdag 3 september 2024

Turkije vraagt ​​om lidmaatschap van BRICS, eerste NAVO-lid dat zich aanmeldt

 03/09/2024

Sott:

In een belangrijke stap die haar internationale allianties zou kunnen hervormen, heeft Turkije officieel een aanvraag ingediend om toe te treden tot de BRICS-groep — een economische coalitie bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. De aanvraag signaleert Ankara’s intentie om haar buitenlands beleid en economische partnerschappen te diversifiëren te midden van veranderende wereldwijde dynamiek.

De BRICS-groep, die enkele van ‘s werelds grootste opkomende economieën vertegenwoordigt, heeft aan invloed gewonnen op het wereldtoneel, pleit voor een multipolaire wereldorde en probeert de dominantie van door het Westen geleide instellingen uit te dagen. De interesse van Turkije om lid te worden van BRICS past in de bredere strategie van het land om een onafhankelijkere rol te spelen in mondiale aangelegenheden, vooral omdat het land complexe relaties onderhoudt met zowel het Westen als andere wereldmachten.

Turkse functionarissen hebben gewezen op de potentiële voordelen van het BRICS-lidmaatschap, waaronder verbeterde economische samenwerking, toegang tot nieuwe markten en mogelijkheden voor samenwerking op belangrijke gebieden als infrastructuur, technologie en energie. De strategische ligging van Turkije, als brug tussen Europa en Azië, en zijn groeiende economie maken het land een waardevolle aanvulling op het BRICS-blok.

Deze stap komt op een moment dat de relaties van Turkije met het Westen, met name de Verenigde Staten en de Europese Unie, onder druk staan ​​vanwege een reeks kwesties, waaronder defensie, mensenrechten en regionale conflicten. Door zich nauwer aan te sluiten bij BRICS, lijkt Turkije te willen aangeven bereid te zijn om alternatieve allianties te verkennen die beter aansluiten bij haar nationale belangen.

Het aanvraagproces zal naar verwachting complex zijn, waarbij Turkije de goedkeuring van alle huidige BRICS-leden nodig heeft. Als Turkije echter wordt geaccepteerd, wordt het het eerste NAVO-lid dat zich bij de groep aansluit, wat een significante verschuiving in de wereldwijde machtsbalans betekent .

Terwijl de wereld Turkije’s bod om zich bij BRICS aan te sluiten in de gaten houdt, kan de uitkomst verstrekkende gevolgen hebben voor zowel het land als de bredere internationale orde.

Het lijkt erop dat Turkije eindelijk bereid is om de woede van de kwakkelende unipolaire machten te riskeren, voor de talloze potentiële voordelen die BRICS belooft.

bron: https://dissident.one/turkije-vraagt-om-lidmaatschap-van-brics-eerste-navo-lid-dat-zich-aanmeldt

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...