maandag 15 januari 2024

Onderzoek toont aan dat de Pruikzwam dementie en cognitieve achteruitgang kan bestrijden

 januari 14, 2024

    Image by kjpargeter on Freepik

Op dit moment lijden wereldwijd meer dan 55 miljoen mensen aan dementie en elk jaar worden er bijna 10 miljoen nieuwe gevallen van dementie gediagnosticeerd. Cognitieve achteruitgang is zo’n alomtegenwoordig probleem geworden in de moderne samenleving dat het normaal is geworden in het hele politieke spectrum. Sommige van de huidige regeringsfunctionarissen vertonen ernstige cognitieve achteruitgang en zelfs de in feite president van de Verenigde Staten strompelt routinematig rond in een roes, neemt aanwijzingen aan van handlers en mompelt soms onsamenhangend, schrijft Lance D Johnson.

Cognitieve achteruitgang is wereldwijd een ernstig gezondheidsprobleem, maar in veel gevallen zijn er manieren om de schade te keren, het afsterven van neuronen te voorkomen en neuronale paden te regenereren. De Pruikzwam is een belangrijk medicinaal voedingsmiddel dat de biosynthese van zenuwgroeifactor kan bevorderen en dementie effectief kan bestrijden.

De Pruikzwam paddenstoel bevordert de biosynthese van de zenuwgroeifactor

    Pruikzwam / tomasz przechlewski from Sopot, Poland / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Uit een onderzoek gepubliceerd in Mycology blijkt dat de Pruikzwam paddestoel (Hericium erinaceus) twee zeer belangrijke verbindingen voor zenuwgroei synthetiseert – Hericenones en erinacines. Deze verbindingen zijn afkomstig van het vruchtlichaam en mycelium van de paddenstoel. Beide verbindingen bevorderen de biosynthese van zenuwgroeifactor (NGF) en hebben daarom waarde in de preventie en behandeling van dementie.

Wetenschappers hebben twee erinacine derivaten en twee erinacine diterpenoïden (Cyatha-3 en 12-dieen met isomeer) geïsoleerd die NGF bevorderen. Wetenschappers hebben ook NGF-stimulerende activiteit aangetoond van drie andere verbindingen in de Pruikzwam – Hericenones C, D en E. Een van de verbindingen, 3-hydroxyhericenone F, toonde beschermende activiteit tegen endoplasmatische reticulum stress-afhankelijke Neuro2a celdood.

 

Twee andere soorten paddenstoelen bevatten verschillende verbindingen die de zenuwgroeifactor bevorderen. Sarcodon scabrosus (A-F) en Sarcodon cyrneus (A-I, P, Q, J, R, K) zijn veelbelovend voor de preventie en behandeling van cognitieve achteruitgang.

Interessant is dat zowel de Hericenonen als de erinacines verbindingen met een laag moleculair gewicht zijn die gemakkelijk de bloed-hersenbarrière passeren. De Pruikzwam is op moleculair niveau ontworpen om de hersenen positief te beïnvloeden en het zenuwstelsel te genezen, de regeneratie van perifere zenuwen te bevorderen en het leervermogen tot op hoge leeftijd te verbeteren.

Hoge bloedsuikerspiegel verhardt slagaders, waardoor het risico op dementie toeneemt

Hoewel er manieren zijn om cognitieve achteruitgang tegen te gaan door middel van medicinale voeding, moet de preventie van dementie altijd benaderd worden vanuit een holistisch perspectief. Bij de behandeling van dementie is het net zo belangrijk om de chemische stoffen te elimineren die cognitieve achteruitgang bevorderen. Van hoge bloedsuikerspiegels is bekend dat ze de slagaders verharden, waardoor het risico op blokkades in de hersenen toeneemt. Een belemmering van de bloedtoevoer naar de hersenen kan de bloedtoevoer naar de zenuwcellen belemmeren, wat resulteert in een verminderde hersenfunctie.

Een studie gepubliceerd in het Nutrition Journal vond een verband tussen regelmatige consumptie van suikerhoudende dranken en het risico op dementie. Uit het onderzoek bleek dat vrije suikers in dranken het risico op dementie met meer dan 39 procent kunnen verhogen. Het onderzoek omvatte een voedingsanalyse van 186.622 deelnemers uit het UK Biobank cohort. De analyse omvatte 206 soorten voedsel en 32 soorten dranken die gedurende 10,6 jaar werden geconsumeerd. De analyse vond een verband tussen fructose, glucose en sucrose (tafelsuiker) en het risico op dementie. De vrije suikers in frisdrank, fruitdranken en dranken op basis van melk waren sterk gerelateerd aan het risico op dementie, terwijl de suikers in thee en koffie een minimaal risico vertoonden.

 

Kruidenthee – inclusief maar niet beperkt tot: groene thee, kamille, lavendel en citroenmelisse – zijn allemaal prachtige alternatieven voor suikerrijke dranken. Deze dranken, gezoet met plantaardig stevia-extract, voorzien het lichaam ook van antioxidanten, polyfenolen en theaflavinen die vrije radicalen bestrijden en zo de hersenen beschermen.

Dementie hoeft de bevolking niet te plagen en de mensen die onze regering en instellingen leiden dommer te maken. Geavanceerd leren kan doorgaan tot op hoge leeftijd. Kruidenthee kan suikerhoudende dranken in het dieet vervangen en zo de hersenen beschermen. Geneeskrachtige voeding zoals de Pruikzwam paddenstoel kan beschadigde neuronen genezen en tegelijkertijd de groei van nieuwe neuronen bevorderen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/onderzoek-toont-aan-dat-de-pruikzwam-dementie-en-cognitieve-achteruitgang-kan-bestrijden/

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...